Cine era Marius Ivan, milionarul care a murit încercând să facă o fotografie la Cota 1400 în Sinaia

.

Cine era Marius Ivan, milionarul care a murit încercând să facă o fotografie la Cota 1400 în Sinaia? Pe 26 iunie, Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova au intervenit pentru recuperarea trupului neînsuflețit al unei persoane căzute dintr-un punct de belvedere, situat în apropierea Cotei 1400 din Sinaia. Identitatea victimei: Marius Ivan, un milionar român din Craiova, în vârstă de 64 de ani.

Acesta a căzut într-o rână pe 50 de metri adâncime după ce s-a dezechilibrat în timp ce încerca să facă o fotografie, relatează Digi24.

Cine era Marius Ivan, milionarul care a murit încercând să facă o fotografie la Cota 1400, în Sinaia

Impresionat de climatul de afaceri din Germania, Marius Ivan a intrat în afaceri la scurt timp de la Revoluție, alături de alți 5 prieteni. „Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importăm alimente”, povestea în trecut.

S-a împrumutat inițial de la părinți și și-a extins afacerea de la comerț cu alimente la comerț cu aparatură electrocasnică din Germania. Ulterior s-a mutat la București, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan. Mai târziu a ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea.

Marius Ivan a fost unul dintre fondatorii producătorului de lacuri și vopseluri Dufa România și fost director al Henkel Bautechnik România. Potrivit Ziarul Financiar, Ivan ar fi încasat peste 7 milioane de euro din vânzarea unui pachet de acțiuni Dufa. Apoi, doi ani mai târziu a încasat 16 milioane de euro după ce și-a vândut participația deținută la Henkel Bautechnik România.

Citește și: Auroville, orașul în care nu există religie, politică și bani. Cum trăiesc oamenii de acolo

Citește și: De ce a ales o soție să-și împartă bărbatul cu alte trei femei: „E greu să știi că nu ești singura din viața lui”

Marius Ivan era pasionat de sporturi

Ulterior, bărbatul a dezvoltat ansambluri imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro la vremea finalizării proiectului. În anii 90 a înființat echipa de baschet a Craiovei.

Marius Ivan a terminat Facultatea de Științe Economice, însă a fost dintotdeauna pasionat de sporturi, în special de baschet, pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. „Am fost selecționat de câteva ori și în lotul național, dar în perioada în care am jucat eu România n-a avut rezultate spectaculoase”, spunea Marius Ivan pentru Business Magazin, în urmă cu mai mulți ani.

Citește și: O femeie care se confrunta transpirații nocturne a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer

Citește și: O femeie însărcinată a fost împușcată fatal de fiul de doar 2 ani

Milionarul avea 3 copii

Menționa atunci și progresul său pe terenul de golf, reușind, la un turneu Henkel, o lovitură din categoria ”hole in one”. „Asta înseamnă că am reușit să introduc mingea în cupă de la prima lovitură, lucru care se întâmplă foarte rar în competiții”, explica atunci.

Marius Ivan era poreclit „Gigantul”, atât datorită succesului său în afaceri, cât și înălțimii de 2.04 metri. Avea trei copii, o fată și doi băieți. Familia acestuia se pregătește de înmormântare. Marius Ivan va fi înmormântat joi, 29 iunie 2023.

Ultima modificare iunie 28, 2023 4:11 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale