Aseară a avut loc finala celui mai vizionat concurs de gătit de la Antena 1, Chefi la cuțite, ajuns la ediția cu numărul patru, iar câștigătorul a fost desemnat Andrei Olteanu din echipa lui chef Sorin Bontea. Acesta a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 30.000 euro
Andrei Olteanu este un tânăr bucătar, originar din Tecuci, dar stabilit în București, în vârstă de 26 de ani. Acesta s-a luptat în finală cu doi concurenți, ambii din echipa lui Florin Dumitrescu, Mihai Necula și Silvian Hârâială. Din păcate pentru Cătălin Scărlătescu, este a doua oară în patru sezoane când nu a avut niciun elev în ultima etapă a competiției.
Meniul cu care Andrei Olteanu a fost desemnat câștigător la Chefi la cuțite a fost bazat pe pește și scoici, iar partea dulce, care a delectat pe deplin papilele gustative ale juraților, a fost ciocolata. Astfel, aperitivul a fost alcătuit din scoici Saint Jaques și King Crab în sos de cocos alături de ciuperci shimeji, iar felul principal a fost compus din doradă, piure de cartof și usturoi copt cu Bisque din creveți. Desertul care a dat gata jurații a fost compus din mousse de ciocolată cu mousse de zmeură și sos de mango.
Aperitiv: Scoici Saint Jaques și King Crab în sos de cocos, cu ciuperci shimeji
Fel principal: Doradă cu piure de cartof și usturoi copt cu Bisque
Desert: Mousse de ciocolată și zmeură, sos de mango
Andrei Olteanu, care până acum era bucătar la un restaurant din Pipera, este căsătorit și urmează să devină tatic.
Citește și – Gina Pistol și Cătălin Scărlătescu, în fața altarului
Sursă foto: Facebook, captură video A1
Ultima modificare noiembrie 29, 2017 11:10 am