Cele mai frumoase locuri din lume pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață

.

Există atât de multe destinații uimitoare răspândite în lumea noastră, încât nu le-am putea include pe toate într-o singură listă. Dar, aceste locuri uluitoare merită să fie trecute pe lista ta de călătorii. Fie că vrei să te relaxezi pe o plajă secretă uimitoare, să faci drumeții printr-un sit al Patrimoniului Mondial sau să explorezi un oraș internațional, acestea sunt cele mai frumoase destinații pe care trebuie să le vizitei măcar o dată în viață.

Cele mai frumoase locuri din lume pe care trebuie să le vizitezi

Ghețari masivi, munți uluitori, câmpii presărate cu animale sălbatice; planeta noastră este cu siguranță incredibilă. De fapt, când te uiți la cele mai frumoase locuri din lume, poate fi imposibil să te decizi pe care să îl vizitezi mai întâi. De aceea am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai spectaculoase destinații pe care trebuie să le vizitezi imediat ce ai ocazia.

Zhangye Danxia Geopark, China

Iubitorii de geologie și pasionații de Instagram vor fi atrași de nuanțele parcă de pe altă lume ale Munților Curcubeu. Culorile au fost formate prin stratificarea depozitelor de minerale sedimentare de-a lungul a milioane de ani, dar este greu să te uiți la aceste culori spectaculoase fără să simți că te afli într-un loc magic.

Citește și: Top 10 cele mai relaxante orașe din Europa în care îți poți petrece vacanța

Citește și: Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Coasta Amalfi, Italia

Există atât de multe locuri frumoase în Italia, încât este greu să alegi doar unul, dar orașele idilice de pe dealurile de pe Coasta Amalfi, cum ar fi Positano, îl trec în fruntea listei noastre. Aici se află și Le Sirenuse, un hotel situat la doar 200 metri de coastă, ce i-a cazat, de-a lungul timpului pe marii actori de la Hollywood, de la Robert de Niro la Meryl Streep.

Parcul Național Banff, Canada

Lacurile glaciare din primul parc național din Canada au una dintre cele mai albastre ape pe care le-ați văzut vreodată. Situat în Munții Stâncoși din Alberta, la 110–180 de kilometri vest de Calgary, Banff cuprinde 6.641 de kilometri pătrați de teren montan, cu mulți ghețari și câmpuri de gheață, pădure densă de conifere și peisaje alpine. Parcul Național Banff are un climat subarctic cu trei ecoregiuni, inclusiv montană, subalpină și alpină.

Great Ocean Road, Australia

Îndreptați-vă spre vest de Melbourne pe această călătorie de coastă pentru a vă bucura de un peisaj spectaculos. Aici veți putea vedea de la faimoasele formațiuni stâncoase ale celor 12 Apostoli până la koala din Parcul Național Great Otway, precum și fermecătorul oraș de pe litoral, Lorne.

Machu Picchu

Acest sit al Patrimoniului Mondial este cu ușurință cel mai faimos loc din Peru și din motive întemeiate. Arhitectura uluitoare a orașului antic cu terase și priveliștile uimitoare ale munților din jur vă vor lăsa fără suflare, la fel ca altitudinea de 2.400 metri.

Citește și: Cum arată cele mai înspăimântătoare poduri din lume. Nu oricine are curaj să le traverseze

Citește și: Cum să obții fotografii instagramabile pe plajă. Trucuri și sfaturi despre cum să stai la poze

Chiang Mai, Thailanda

Fosta capitală a vechiului Regat Lanna, Chiang Mai este un oraș cu adevărat plin de istorie. Scufundați-vă într-un tur al Parcurilor Naționale (cel mai mare, Doi Inthanon, este renumit pentru pagodele sale gemene strălucitoare) sau aventurați-vă în junglă pentru a vă scufunda în cultura triburilor de deal, înainte de a ajunge în piețele de mâncăruri stradale de renume mondial din Oraşul vechi.

Parcul Național Torres del Paine, Chile

Dacă doriți să ieșiți din cotidian, mergeți în regiunea Patagonia din Chile pentru unele dintre cele mai frumoase priveliști montane pe care le veți vedea vreodată.

Havasu Falls, Arizona

Înainte de a putea înota în aceste frumoase ape albastre-verzi situate lângă Parcul Național Grand Canyon, trebuie să faci o drumeție de 10 kilometri pentru a ajunge acolo. Dar merită din plin acest drum.

Laguna Albastră, Islanda

Situată la sud-vest de Reykjavik, faimoasa Lagună Albastră a Islandei își capătă culoarea caracteristică din apele bogate în silice care o hrănesc. Și nu este doar drăguță – apa geotermală este grozavă și pentru piele.

Insulele Lofoten, Norvegia

Dacă sunteți în căutarea amestecului perfect de iarnă și primăvară, atunci trebuie să vizitați Insulele Lofoten. Situat tehnic în Arctica, acest loc conține unele dintre cele mai calde temperaturi. Este, de asemenea, un loc grozav pentru a urmări aurora boreală în sezonul de iarnă.

Cascada Iguazú, Argentina

Cascada Iguazú formează cel mai mare sistem de cascade din lume. Situat la granițele Argentinei și Braziliei, legenda spune că o zeitate puternică a fost respinsă de iubitul său muritor și a tăiat furioasă râurile creând astfel cascade.

Deșertul Atacama, Chile

Amplasat între Munții Anzi și coasta chiliană, deșertul Atacama este un tărâm al extremelor. Cunoscut ca fiind cel mai uscat loc de pe pământ, abia primește precipitații. Peisajul este însă extrem de bogat, fiind plin de chei stâncoase, saline și dune nisipoase.

Caño Cristales, Columbia

Când vegetația sa endemică este în plină floare, acest râu columbian pare a fi pictat. Galbenul, verdele, roșul și albastrul se amestecă dramatic pentru a crea un curcubeu viu care curge din Anzi, prin pajiştile Llanos de Est, până în pădurea tropicală Amazon.

Delta Okavango, Botswana

Imaginați-vă un loc sălbatic în care leoparzii scapă de soarele amiezii, cățărându-se în copaci, iar elefanții pătrund până la piept în apă în căutarea vegetației. O deltă uriașă a unui râu care se varsă din Munții Angola și în inima deșertului Kalahari, Delta Okavango este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO unic pentru biodiversitatea sa.

Pamukkale, Turcia

Cele 17 piscine etajate din Pamukkale („castelul de bumbac” în turcă) sunt la fel de frumoase pe cât sunt izvoarele termale. Stivele de travertin alb (o formă de calcar) au vedere la orașul Denizli, iar apele nemișcate de 34 grade Celsius reflectă perfect cerul.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată 15 dintre cele mai frumoase locuri din lume

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton