Cele mai frumoase locuri din lume pe care să le vizitei toamna aceasta

.

Toamna, în special luna septembrie, este o perioadă de tranziție – în emisfera nordică, vara s-a încheiat, școala începe – dar există și o mulțime de motive pentru a sărbători: recoltele de struguri, migrațiile păsărilor și o expunere vibrantă de frunziș. Și, mai important, în multe părți ale lumii, septembrie înseamnă, de asemenea, începutul călătoriilor pentru unii turiști, întrucât prețurile scad, aglomerația dispare și temperaturile ajung să fie mai suportabile.

Cele mai frumoase locuri din lume pe care să le vizitezi toamna aceasta

Începutul noului anotimp reprezintă perioada ideală de a descoperi noi locuri superbe, cu priveliști spectaculoase și la prețuri mult mai accesibile. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din lume pe care le poți vizita toamna aceasta.

Santiago, Chile

Septembrie marchează începutul primăverii în Santiago, capitala Chile, ceea ce înseamnă hoteluri mai accesibile, aglomerații mai mici și flori sălbatice înflorite.

Este, de asemenea, un moment pentru sărbătoare, deoarece Fiestas Patrias, de două zile, începe la mijlocul lunii septembrie, comemorând mișcarea de independență a Chile.

Dacă sunteți în căutarea unui loc bun pentru a începe călătoria, mergeți la Parque O’Higgins, care găzduiește cel mai mare festival în aer liber. Sărbătoarea vine și cu propriile băuturi și preparate specifice precum Empanadas de pino – făcute cu carne de vită măcinată, ouă fierte tari, ceapă, măsline și stafide și Terremoto, un cocktail făcut cu vin alb, înghețată de ananas, grenadină și uneori fernet.

Citește și: Cele mai frumoase locuri din lume pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață

Citește și: 7 cele mai frumoase plaje din lume. Arată atât de ireal încât ai crede că sunt create de AI / Galerie foto

Cascada Niagara, New York

Dacă nu ați fost niciodată la Cascada Niagara luna septembrie este momentul potrivit pentru o vizită aici. Turiștii sunt mult mai puțin în această lună, așa că nu vei fi nevoit să te înghesui pentru a privi mai bine superba cascadă.

În plus, transferul gratuit Discover Niagara circulă în weekenduri pe tot parcursul lunii septembrie și până la începutul lunii octombrie, ceea ce facilitează deplasarea; se oprește în locuri precum Niagara Falls State Park, Whirlpool State Park și Niagara Arts and Cultural Center.

De asemenea, aici ai ocazia să vezi Peștera Vânturilor, unde poți simți puterea Cascadei Bridal Veil.

Citește și: Cât costă o vacanță în vilele unde se filmează „Insula iubirii”. Prețurile nu sunt deloc mici!

Citește și: Cum arată cele mai înspăimântătoare poduri din lume. Nu oricine are curaj să le traverseze

Giverny, Franța

Urcați-vă într-un tren de o oră până la gara Vernon-Giverny din Paris pentru a ajunge în acest oraș mic și fermecător. Dar nu lăsați dimensiunea lui Giverny să vă păcălească: are o mare putere pentru iubitorii de artă. Maestrul impresionist Claude Monet a trăit aici aproape 50 de ani, iar casa și grădinile sale sunt acum administrate ca muzeu, Fondation Claude Monet.

Grădinile, care sunt deschise vizitatorilor de la 1 aprilie până la 1 noiembrie, sunt înflorite cu diverse flori de toate formele, dimensiunile și culorile în diferite perioade ale anului – în septembrie, așteptați-vă să vedeți nasturtium roșii și galbeni, precum și dalii mov.

Lumea Walt Disney, Florida

Cea mai nouă atracție din Disney World, Tiana’s Bayou Adventure, care aduce personaje din Prințesa și Broasca în vechiul spațiu Splash Mountain reprezintă un motiv foarte bun să vizitezi toamna aceasta Lumea Walt Disney din Florida.

De la sfârșitul lunii august până la sfârșitul lunii noiembrie, este organizat Festivalul Internațional de Alimentație și Vin, care este o combinație între un târg mondial și o zonă de restaurante de lux. Veți găsi feijoada din Brazilia, bao crocant de rață din China, plăcintă cu fructe de mare a pescarului din Irlanda și samosa din India.

Parcul Național Kruger, Africa de Sud

Călătorii din întreaga lume se îngrămădesc în Parcul Național Kruger din Africa de Sud pentru a avea ocazia de a vedea elefanți, leoparzi, lei, rinoceri și bivoli africani, precum și broaște țestoase leopard, furnici, gândaci rinocer și scorpiile elefant.

Și, datorită condițiilor meteorologice, septembrie este un moment ideal pentru a le vedea pe toate: deoarece este spre sfârșitul sezonului uscat al regiunii și există mai puțină iarbă care să vă blocheze vederea asupra animalelor.

Rabat, Maroc

În timp ce temperaturile cresc vertiginos în orașele din interior, cum ar fi Marrakech, Rabat rămâne răcoros și aerisit – și ferit de aglomerație. Capitala Marocului găzduiește unele dintre cele mai subestimate muzee și repere ale țării, de la Turnul Hassan din gresie roșie până la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Mohamed VI.

Și chiar înainte de apusul soarelui, mergeți la Plage de Rabat pentru o plimbare pe malul mării, unde puteți face ședințe foto cu vederi panoramice ale apei.

Pesaro, Italia

Vara în Italia înseamnă aglomerații de sezon, de aceea toamna este anotimpul în care poți vizita orașe spectaculoase precum Pesaro, numită Capitala Culturală Italiană din 2024. Pesaro se află la aproximativ trei ore cu trenul de la Veneția și Florența și este cel mai bine cunoscut drept locul de naștere al compozitorului Gioachino Rossini.

În timp ce vă aflați în oraș, asigurați-vă că vă opriți la Casa Rossini, unde artistul s-a născut în 1792, și la Museo Nazionale Rossini, care prezintă o reluare cronologică a vieții maestrului, a influențelor și a operelor sale majore. Desigur, dacă opera nu este genul vostru preferat, există o mulțime de alte minuni arhitecturale și artistice în oraș, inclusiv Palazzo Ducale din secolul al XV-lea și elaboratul Art Nouveau Villino Ruggeri.

Melbourne, Australia

Melbourne te întâmpină cu cafenelele sale excelente, pub-urile confortabile și muzeele de talie mondială. Este, de asemenea, fără îndoială, capitala teatrului din emisfera sudică și s-ar putea să nu existe un moment mai bun pentru a lua un bilet decât atunci când temperaturile încep să scadă.

Începeți-vă călătoria dramatică la Arts Center Melbourne, care este cel mai bine cunoscut pentru turla sa de 162 metri, care definește orizontul. În timp ce vă aflați în oraș, asigurați-vă că vedeți ce se întâmplă la Teatrul Malthouse, situat într-o fostă berărie din anii 1880.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini cu locurile pe care trebuie să le vizitezi toamna aceasta

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton