Cele mai de seamă persoane își pregătesc din timp un testament pentru a se asigura că averea lor rămâne pe mâini bune. Însă, există și persoane bogate care au avut niște condiții bine puse la punct pentru moștenitorii lor.Iată care sunt cele mai ciudate testamente din lume.
Testamentele au apărut cu secole în urmă și sunt folosite și în ziua de azi de către cei care vor să își lase banii agonisiți de-a lungul vieții celor care consideră ei că îi merită pe deplin.
Cele mai ciudate testamente din lume – William Shakespeare
Au existat, de-a lungul timpului, persoane bogate care au lăsat cu limbă de moarte ce să se întâmple cu averea lor. Iar moștenitorii au fost de-a dreptul uluiți.
William Shakespeare este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din toate timpurile. Acesta a fost însurat cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: Susanna și gemenii Hamnet și Judith.
Dramaturgul, care a murit în aprilie 1616 la vârsta de 52 de ani, a lăsat scris în testamentul lui ca soția sa să moștenească „al doilea cel mai bun pat la lui”, iar restul averii să meargă către fiica sa, Susanna.
Pe vremea lui Shakespeare, patul era considerat un obiect de lux.
O milionară și-a lăsat o mare parte din averea sa unui câine
În anul 2004, miliardara Leona Helmsley a lăsat instrucțiuni pentru ca averea ei în valoare de 4 miliarde dolari să fie cheltuită pentru îngrijirea câinilor. În testamentul ei inițial, femeia scrisese că averea ei va merge către săraci. Între timp, Leona s-a răzgândit.
Astfel, Trouble, malteza ei în vârstă de 9 ani a primit 12 milioane de dolari. Restul banilor mergeau către nepoții ei care trebuiasu să îndeplinească o condiție pentru a-i primi: să viziteze annual mormântului tatălui lor.
Pentru unii soți supărați, ultima dorință reprezintă, de fapt, o șansă de a-și insulta încă o dată partenerul de viață. Acesta a fost și cazul poetului german Heinrich „Henry” Heine, care și-a lăsat moșia soției sale, Matilda, în anul 1856.
A existat, totuși, o condiție: ca aceasta să se recăsătorească, astfel încât „să existe cel puțin un bărbat care să regrete moartea mea”, potrivit The Guardian.
Milionarul Wellington Burt și „testamentul amărăciunii”
Milionarul Wellington Burt, din Michigan, și-a păstrat averea departe de familie timp de aproape un secol. Când a murit, în anul 1919, testamentul său a dezvăluit că bărbatul a cerut ca averea sa să nu fie transmisă mai departe decât după 21 de ani de la moartea ultimului său nepot. Femeia a murit în 1989, iar numărătoarea inversă de 21 de ani s-a încheiat în noiembrie 2010. Atunci, aproximativ 12 persoane au descoperit că sunt beneficiari ai unui dintre cele mai ciudate testamente, descris ca fiind „o moștenire a amărăciunii”. Averea lui Burt era estimată la 110 milioane dolari.
Când testamentul lui Frank Mandelbaum a fost citit în anul 2007, s-a aflat că bărbatul a lăsat în urmă o avere de 180.000 dolari. Beneficiari ar fi fost nepoții lui. Dar a existat și o condiție, care l-a îngrijorat pe Robert, fiul lui Mandelbaum.
Copiii lui Robert ar fi moștenit banii dacă Robert ar fi fost de acord să se însoare cu mama lor la cel mult șase luni de la nașterea lor. A existat, însă, o mică problemă: Robert este honosexual și își crește fiul, Cooper, împreună cu soțul lui.
70 de străini aleși din cartea de telefoane
Pare un scenariu de film, dar este adevărat. Aristocratul portughez Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara a ales să își lase averea unor persoane alese din cartea de telefon. Bărbatul a ales în mod aleatoriu 70 de oameni dintr-o carte de telefoane din Lisabona, cărora le-a lăsat moștenirea averea sa impresionantă.
„Am crezut că este cumva o glumă crudă”, a afirmat una dintre moștenitoare, în vârstă de 70 de ani.
„Nu am auzit niciodată de acest om”, a completat ea.