Cea mai exclusivistă carne din lume. E pusă la „hibernare” timp de 15 ani și se vinde cu un preț exorbitant

.

Polmard, o fermă mică din Saint Mihiel, Franța, produce cea mai exclusivistă carne din lume folosind un proces numit hibernare. Permite păstrarea și maturarea cărnii până la 15 ani fără pierderi de calitate. Prețul cu care este vândută este unul exorbitant.

Cea mai exclusivistă carne din lume

Alexandre Polmard este un fermier, crescător și măcelar din a șasea generație într-o familie care produce bucăți de carne de vită din 1846. Cu toate acestea, afacerea a devenit proeminentă în anii 1990, după ce bunicul și tatăl lui Alexandre au inventat un nou și revoluționar tratament pentru carne pe care l-au numit „hibernare”.

Aerul rece este suflat cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră peste carne într-un mediu de -43 C la laboratorul de ultimă generație al fermei din Saint Mihiel și acest lucru permite cărnii să fie maturată timp de peste un deceniu, cu nicio pierdere de calitate.

„Eu folosesc un proces de îmbătrânire foarte special și sunt primul măcelar din lume care o face”, a declarat Alexandre Polmard pentru TIME Magazine.

„Nu voi spune că carnea mea de vită este cea mai bună din lume pentru că fiecare carne este diferită. E ca vinul”, a mai spus el.

Citește și: Poemul emoționant scris de un bărbat după ce soția lui a pierdut sarcina. „Cum coși o rană care trăiește în silabele unui nume niciodată rostit?”

Citește și: Insula pe care turiștii nu au voie cu telefonul mobil. De ce a fost luată această decizie

Cât costă un kilogram din această carne

Pentru a crea cea mai exclusivistă carne din lume, Polmard începe cu vitele Blonde d’Aquitaine, care sunt crescute în aer liber la ferma familiei Polmard pentru a minimiza stresul. Apoi urmează procesul de hibernare care permite cărnii să se maturizeze pe perioade mult mai lungi decât de obicei. Carnea de vită uscată este de obicei maturată timp de câteva săptămâni, în timp ce hibernarea Polmard face posibilă maturarea ei timp de 15 ani, poate chiar la nesfârșit.

Cu cât timpul de maturare este mai lung, cu atât calitatea și prețul unui kilogram din această carne sunt mai mari. Astfel, un kilogram de carne hibernată timp de 15 ani se vinde cu nu mai puțin de 3.200 dolari.

Citește și: Aplicaţia românească de rugăciuni personalizate care a cucerit lumea. Jocuri tematice şi răspunsuri la întrebări religioase

Citește și: Cum arată femeia care cântărește 25 de kilograme. Tânăra nu intenționează să se oprească din slăbit

Carnea hibernată a lui Polmard este obiectul legendelor în rândul restaurantelor, dintre care puțini pot spune cu adevărat că servesc cele mai râvnite fripturi din lume în unitățile lor. Aparent, clienții trebuie să-și pună numele cu câteva luni înainte pentru a rezerva bucăți de vită Polmard, dar Alexandre își încredințează carnea de epocă doar unor restaurante de încredere din întreaga lume. Ba chiar le face o vizită în prealabil pentru a se asigura că înțeleg subtilitățile cărnii hibernate.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton