Ce se întâmplă cu cei doi astronauți, bărbat și femeie, rămași blocați pe Stația Spațială Internațională. Înregistrarea audio care îți dă fiori 

.

Doi astronauți NASA care sunt blocați în spațiu de peste două luni se vor întoarce pe Pământ în februarie 2025, cu SpaceX.

NASA a spus că nava spațială Boeing Starliner în care astronauții Sunita Williams și Barry (Butch) Wilmore au călătorit la Stația Spațială Internațională (ISS) se va întoarce pe Pământ „fără echipaj”.

Cei doi au decolat în ceea ce era planificat să fie o misiune de opt zile pe 5 iunie, dar acum vor petrece aproximativ opt luni pe orbită.

Starliner a întâmpinat probleme în drumul său către ISS, inclusiv scurgeri de heliu, ceea ce duce la împingerea combustibilului în sistemul de propulsie. De asemenea, mai multe propulsoare s-au defectat.

Ce se întâmplă cu cei doi astronauți, bărbat și femeie, rămași blocați pe Stația Spațială Internațională. Înregistrarea audio care îți dă fiori 

Boeing și SpaceX au semnat ambele contracte de miliarde de dolari cu NASA pentru a furniza zboruri comerciale spațiale pentru astronauții săi. Boeing valora 4,2 miliarde de dolari (3,18 miliarde de lire sterline), în timp ce SpaceX, care a fost fondată de miliardarul Elon Musk, a primit 2,6 miliarde de dolari.

SpaceX a trimis până acum nouă zboruri cu echipaj în spațiu pentru NASA, precum și câteva misiuni comerciale, dar aceasta a fost prima încercare a companiei Boeing de a face o misiune cu echipaj.

@dailymirror Astronauts trapped in space on ISS hear strange heatbeat like sounds from Boeing Starliner #dailymirror #breakingnews #fyp ♬ original sound – Daily Mirror

În timpul unei conversații cu cei doi astronauți, acesștia le-au spus celor de la NASA că au sesizat că se aude un sunet ciudat pe fundal, în difuzoare, asemnător bătăilor inimii. Înregistrarea audio în care se aude clar zgomotul bizar a fost făcută publică și este cu adevărat tulburătoare.

– Este un sunet ciudat care se aude în difuzor. Nu știu ce este… dar…

– Da, Butch, este ceva asmenătăror pulsului

– Uite, mai ascultă o dată, poate îți dai seama de la ce poate fi… Să ne spui ce poate fi” – a fost conversația dintre astronauți și tehnicianul NASA.

Inginerii de la Boeing și Nasa au petrecut luni de zile încercând să înțeleagă problemele tehnice ale aeronavei Starliner. Ei au efectuat teste și au adunat date, atât în ​​spațiu, cât și înapoi pe Pământ. Speranța lor era să identifice sursa problemelor și să găsească o modalitate de a întoarce astronauții acasă în siguranță cu Starliner.

@thenewsmovement The Boeing Starliner ship’s return to Earth has been postponed indefinitely due to malfunctions including helium leaks and thruster glitches. NASA astronauts Butch Wilmore and Sunita Williams give an update from the ship. #nasa #starliner #space #astronauts ♬ original sound – The News Movement

Vorbind la o conferință de presă sâmbătă, administratorul NASA Bill Nelson a spus că Boeing a lucrat îndeaproape cu NASA pentru a înțelege ce îmbunătățiri trebuie aduse navei spațiale.

„Zborul spațial este riscant, chiar și în condiții de maximă siguranță, chiar și în operațiunile de rutină. Iar un zbor de testare, prin natură, nu este nici sigur, nici de rutină”, a spus el, citat de BBC.

„Valoarea noastră de bază este siguranța, asta este steaua noastră călăuzătoare” – a adăugat.

S-a luat decizia de a prelungi șederea celor doi pe ISS până în februarie 2025, astfel încât să se poată întoarce cu o navă spațială SpaceX Crew Dragon.

Ce se întâmplă cu cei doi astronauți, bărbat și femeie, rămași blocați pe Stația Spațială Internațională. Înregistrarea audio care îți dă fiori 

Timpul suplimentar permite SpaceX să lanseze următorul său vehicul, cu decolare programată pentru sfârșitul lunii septembrie.

Trebuia să aibă patru astronauți la bord, dar va călători, în schimb, la stația spațială cu doi. Acest lucru lasă loc domnului Wilmore și doamnei Williams să li se alăture în vehiculul pentru a se întoarce pe Pământ la sfârșitul misiunii planificate în februarie anul viitor.

Citeşte şi: NASA va instala pe Lună o rețea wireless 4G

Citeşte şi: Cine este fostul soț al româncei Anca Faur, cea care s-a căsătorit cu Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Lună

Citeşte şi: Mesajul unuia dintre cei mai mari astronauți ruși despre război: „Ideologiile vin și pleacă, dar Rusia și Ucraina vor fi mereu acolo. Nu putem fi separați pe planete diferite”

Citeşte şi: NASA a anunțat că Roverul Perseverance a produs oxigen pe Marte

NASA a spus că ambii astronauți au efectuat anterior două șederi de lungă durată în spațiu și au înțeles riscurile zborului de testare, ei chiar au stat la bordul stației mai mult decât era planificat.

Organizația a spus că domnul Wilmore, în vârstă de 61 de ani, și doamna Williams, în vârstă de 58 de ani, ambii au susținut „pe deplin” planurile pentru întoarcerea lor și vor petrece următoarele câteva luni efectuând lucrări științifice, întreținere a spațiului și, eventual, făcând câteva „plimbări în spațiu”.

Starliner-ul Boeing a fost deja amânat de câțiva ani din cauza eșecurilor în dezvoltarea navei spațiale. Zborurile anterioare fără echipaj au suferit și ele probleme tehnice.

Într-o declarație, Boeing a spus că a continuat să se concentreze „pe siguranța echipajului și a navei spațiale”.

„Executăm misiunea așa cum a stabilit NASA și ne pregătim pentru o întoarcere sigură și de succes fără echipaj”, a adăugat acesta.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton