Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mamaliga! Nu te-ai gândit niciodată la asta

.
Mămăliga, un aliment banal pentru mulți dintre noi, are beneficii incredibile asupra organismului, susțin specialiștii.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 – 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Chiar dacă prin fierbere își pierde din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează.

Porumbul are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală. El a fost îndelung utilizat în bucătăria tradițională românească prin făina de mălai gătită.

Mai mult pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton