Ce înseamnă Google, de fapt. Dezvăluirea făcută după 26 de ani de la lansarea celui mai mare motor de căutare

.

Informaticienii Larry Page și Sergey Brin au creat Google în căminul lor de la Universitatea Stanford în anii 1990 și de atunci a devenit unul dintre cele mai populare motoare de căutare din lume. Dar nu mulți sunt cei care știu cum a ajuns acest motor de căutare să se numească „Google” și ce semnificație are.

Cum a apărut motorul de căutare

Este denumită „cea mai puternică companie din lume” – dar mulți oameni tocmai învață ce reprezintă de fapt Google. Fondată de oamenii de știință Larry Page și Sergey Brin în septembrie 1998, Google a transformat complet modul în care oamenii folosesc internetul.

Astăzi, veți auzi în mod obișnuit că oamenii folosesc expresia „Am căutat ​​pe Google” în conversație atunci când împărtășesc cum au ajuns să afle o anumită informație. Dar marca este mult mai mult decât un motor de căutare, deoarece compania operează și Gmail, YouTube, Workspace, precum și propriile mărci de smartphone și ceasuri – Pixel, Pixel Watch și Fitbit.

Însă, la 26 de ani de la lansare, oamenii încă se întreabă ce înseamnă, de fapt Google.

Citește și: Discursul viral al unei absolvente de liceu la adresa învățământului românesc. „Ce m-a învățat școala? Să mă conformez, să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea, să mă ascund în spatele unor standarde absurde”

Citește și: Un mire a descoperit că soția lui este bărbat, la 12 zile după nuntă. Cum a fost posibil

Ce înseamnă „Google”

„Este Google un acronim?”, s-a întrebat un utilizator Quora, un site web social de întrebări și răspunsuri.

Se pare că numele Google este o greșeală de ortografie a lui Googol – numărul 1 urmat de 100 de zerouri. Acest nume a fost ales pentru a reflecta misiunea lui Larry și Sergey „de a organiza informațiile lumii și de a le face universal accesibile și utile”. 

Înainte, motorul de căutare era denumit Backrub.

Citește și: Un actor celebru de la Hollywood și-a înjunghiat de 20 de ori fosta iubită. A fost arestat când încerca să fugă din ţară

Citește și: O femeie care nu știa că e însărcinată a născut într-un restaurant. Ce nume inedit a ales pentru bebeluș

O declarație Google spune: „Povestea Google începe în 1995 la Universitatea Stanford. Larry Page se gândea la Stanford pentru o școală de licență și Sergey Brin, un student acolo, a fost desemnat să-i arate împrejurimile”.

Se pare că ei nu s-au pus de acord întru nimic în timpul acelei prime întâlniri, dar până anul următor au încheiat un parteneriat. Lucrând din camerele lor de cămin, au construit un motor de căutare care folosea link-uri pentru a determina importanța paginilor individuale de pe World Wide Web (n.r. www). Ei au numit acest motor de căutare Backrub, însă, la scrut timp, a fost redenumit Google.

În ciuda acestui fapt, unii utilizatori de internet susțin că Google înseamnă „Global Organization of Oriented Group Language of Earth”. Totuși, această afirmație este considerată a fi falsă din cauzaa lipsei de dovezi din jurul teoriei.

Sursă foto: Shutterstock

Ultima modificare iunie 12, 2024 4:40 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale