Dragoș Pătraru a analizat câțiva cozonaci care se vând în supermarketuri și a dezvăluit ce conțin, de fapt, aceștia. Mai mulți români au achiziționat deja, pentru masa de Paște, fiind dulcele favorit al sărbătorilor, fără a ști că aceștia nu seamănă deloc cu cei făcuți în casă, ingredientele fiind cu totul altele.
Cozonacii sunt desertul favorit al românilor, în special când vine vorba de sărbători mari precum Paștele sau Crăciunul. Însă nu toți au timpul necesar pentru a-l pregăti acasă, astfel că dau fuga la magazin și îl cumpără, pentru a se asigura că nu va lipsi de pe masă. Doar că, cozonacii care se găsesc pe rafturile supermarketurilor, nu seamănă deloc cu cei făcuți în casă, ingredientele fiind cu totul diferite.
Dragoș Pătraru a analizat cozonacii din comerț, iar ceea ce a descoperit l-a făcut să tragă un semnal de alarmă. Ceea ce a găsit pe etichetă l-a dezamăgit total.
Dragoș Pătraru a găsit ingrediente periculoase pentru sănătate
Printre ingredientele enumerate pe etichetele cozonacilor se numără uleiul de palmier, maltodextrina și alfa-tocoferolul, acestea fiind periculoase pentru sănătatea omului.
„Exact cum pune bunica!”, a afirmat ironic Dragoș Pătraru.
Dragoș Pătraru a citat un avertisment al Președintelui Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, care a atras atenția că, în cazul cozonacilor din magazine, lista lungă de ingrediente nu are nicio legătură cu rețeta tradițională folosită de obicei de români în gospodăriile lor.
„Cozonacii produși în unitățile proprii de tip Brutărie ale marilor lanțuri de magazine alimentare nu au nimic din rețeta tradițională a cozonacului”, a precizat prezentatorul.
„Românii nu se gândesc deloc la calitatea ingredientelor”
Dragoș Pătraru a îndemnat românii să nu mai cumpere cozonacii din magazine și să îi pregătească acasă, chiar dacă le ia mai mult timp.
„Cumpărătorii nu se gândesc deloc la calitatea ingredientelor. Chiar și atunci când pare că un produs din ăsta ultra procesat e mai curat, înțelegi că nu ar avea cum să coste atât de puțin dacă ar fi ceva de calitate”, a precizat jurnalistul.
„Așa că, mai ales când vine vorba despre astfel de produse pe care le putem face în casă de sărbători, sfatul meu e să faceți asta, să vă preparați cozonacii singuri, acasă.Nu uitați să consumați orice produs după ce ați citit eticheta. Vă va ajuta să decideți asumat dacă e ceea ce vreți să mâncați sau să oferiți”, a subliniat Dragoș Pătraru.