Ce au căutat românii pe Google în 2023. Topul celor mai populare căutări

.

Google România a publicat listele cu cele mai populare căutări ale românilor în 2023. Căutările anului 2023 pe Google indică faptul că oamenii au vrut să afle detalii atât despre evenimentele importante din țară și din lume, precum cutremurele sau războiul dintre Israel și Gaza, dar și despre inteligența artificială, filme și seriale noi, diete la modă ori rețete culinare.

Principalele căutări pe Google ale românilor în 2023

Cutremurele au fost tema principală a anului 2023 în căutările românilor pe Google. Cutremurele din țara noastră, din Gorj, alături de cele din Turcia, au generat cel mai mare interes în căutările românilor. Cutremurele sunt urmate în topul căutărilor de tema inteligenței artificiale și a chatbot-ului Chat GPT. Regăsim în topul căutărilor și moartea Ronei Hartner, dar și conflictul dintre Israel și Gaza ori cel mai recent model de iPhone, iPhone 15.

Ce filme și seriale au căutat românii pe Google în 2023

La capitolul filme, românii au căutat informații despre „Oppenheimer„, povestea fizicianului cu același nume, care este considerat „părintele bombei atomice”, dar despre filmul „Barbie„. Cele două producții sunt urmate în topul căutărilor de lungmetrajul românesc „Romina VTM”, de filmul spaniol „Culpa mia” și de „Avatar 2”. „Miami Bici 2” este și el în topul căutărilor.

În ceea ce privește producțiile TV, românii au căutat pe Google informații despre „Lia, soția soțului meu”, „Clanul„, „Camera 609” și „Groapa„. Productia „Wednesday”, filmată în România, ocupă primul loc în lista serialelor.

Citește și – Ce spune Florin Călinescu despre filmele românești „Teambuilding” și „Romina, VTM”: „Și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, pile, șmecherii”

Citește și – Cum prepari maiaua „veșnică” – drojdia care nu se strică niciodată și se poate refolosi la nesfârșit

Citește și – TEST: Eşti suficient de inteligent pentru a lucra la Google?

Citește și – Rona Hartner, înmormântată la Cimitirul Bellu. Primul soț al artistei, Rocco Sedano, și fiica lor, Rita Sumalya, în lacrimi

Căutările cu expresia „Cum…?” au fost cele mai variate

În 2023, românii au vrut să afle „Cum a murit Vlad Țepeș?”, „Cum se produce un cutremur?”, „Cum se face maiaua?”, „Cum se folosește cardul de energie?” sau „Cum să devii o femeie fatală?”.

Ce diete și ce rețete culinare au căutat românii pe Google în 2023

Pe lângă toate întrebările de mai sus, românii au fost foarte interesați, ca de obicei, și de diete și rețete culinare. Dacă în topul căutărilor despre diete regăsim diete celebre deja, precum dieta Nupo, dieta Cambridge sau dieta Rina, în cel al căutărilor despre rețete culinare tradiționalul magiun de prune stă alături de cocktailul Sex on the Beach. În același top al rețetelor regăsim și rețeta pentru parizer de casă, dulceața de căpșuni după rețeta bunicii ori rețetele pe bază de gălbiori.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton