Potrivit experților în sănătate, vaccinarea anti-COVID-19 reduce riscul de infectare cu SARS-CoV-2 cu 80% – 90%, în funcție de serul folosit pentru imunizare.
Cu toate acestea, multe persoane care s-au vaccinat se întreabă cât de eficient este, de fapt, vaccinul anti-COVID-19.
Bogdan Grădinaru este din București, are 36 de ani și a făcut un experiment pe pielea lui pentru a afla răspunsul. Bărbatul s-a vaccinat anti-COVID-19, iar o lună mai târziu, când copiii și soția, ei neimunizați, s-au infectat cu noul coronavirus. Bogdan Grădinaru nu s-a izolat de ei pentru a testa eficacitatea serului. Din fericire, bărbatul nu s-a infectat de la familie.
„M-am expus total ca să văd dacă vaccinul are efecte pozitive sau nu. Din trei în trei zile mi-am făcut teste rapide pentru a vedea dacă îl iau sau nu-l iau, mi-au ieșit toate trei negative. Deci ce pot să spun, din experiență proprie, deci vorbesc doar din experiență proprie, că vaccinul pe care l-am făcut, are efecte pozitive”, a spus Bogdan Grădinaru, potrivit alephnews.ro.
Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI
Medicul infecționist Adrian Marinescu a confirmat experimentul lui Bogdan și a spus că persoanele care se vaccinează are șanse mari să scape necontaminate de virusul pandemic
„Vaccinul în sine nu împiedică pătrunderea virusului în căile respiratoria, fiind vaccinat să fie redusă multiplicarea virusului și atunci practic putem spune că el dispare mai repede decât la cel care nu este vaccinat”, a explicat medicul Marinescu.