Ce a pățit o femeie care a renunțat la folosirea cremelor ei zilnice. „Durerea era chinuitoare!”

.

O femeie și-a făcut publică experiența îngrozitoare prin care a trecut după ce a renunțat la utilizarea cremelor de față și corp pe care le folosea adesea.

Amy Moldenhauer, în vârstă de 28 de ani, a decis să renunțe la cremele cu steroizi pe care le folosea pentru a-și trata eczemele, dar nu era pregătită pentru simptomele chinuitoare de sevraj care au urmat.

„Durerea era chinuitoare!”

Amy a început să sufere de probleme dermatologice de când era copil, izbucnindu-i pe corp diverse pete și confruntându-se cu mâncărimi serioase ale pielii. Ca adult, s-a bazat foarte mult pe creme cu steroizi, dar la un moment dat a decis să renunțe complet la tratamente. Doar că nu era pregătită să se confrunte cu simptome de sevraj. Pielea ei ajunsese atât de sensibilă și dureroasă, încât a rămas „țipa în agonie de dureri”. În plus, pielea i se decojea atât de tare, încât mama ei era nevoită să-i aspire în patul în fiecare zi, notează Mirror.

„După ce am încetat să mai folosesc cremele cu steroizi, pielea mea căpătase o nuanță de roșu aprins și a arătam ca și cum al fi suferit arsuri solare extreme Pielea mi se decojea, apoi iar era iritată, se umfla și iar se usca și cădea. Ca să zic că palmele, tălpile, brațele și picioarele erau roșii și inflamate. Am ajuns la concluzia că sufeream de sevraj de steroizi topici”, a spus Amy, din Melbourne, Australia.

 „Eram super sensibilă la apă, mișcare, țesături – la tot!”

Sevrajul local de steroizi poate apărea atunci când un pacient încetează să mai folosească creme cu steroizi după o perioadă lungă de utilizare. Un astfel de medicament este adesea prescris pentru eczeme, dermatită atopică și psoriazis. Pentru Amy, durerea de la sevraj era atât de intensă, încât nici măcar nu a putut face față senzației vântului pe pielea ei.

 „Eram super sensibilă la apă, mișcare, țesături, temperatură – la tot. Durerea era chinuitoare. Senzațiile și arsurile sunt atât de intense încât îți pierzi capacitatea de a face multe lucruri. În primele luni am fost în mare parte legată de pat, înfășurată în prosoape.

Nu aveam nicio capacitate de a-mi regla temperatura, așa că ba îmi era frig, ba transpiram. Nu puteam dormi, deoarece mâncărimea era atât de profundă și cea mai mare parte a zilei o petreceam scărpinându-mă până la sângerare, deoarece durerea apărută la crăparea pielii era mai bună decât mâncărimea.” – a povestit tânăra.

„Ajunsesem să am atacuri de panică zilnic!”

Amy a mai suferit și de dureri pe fond nervos, de mărirea ganglionilor limfatici, edem, uscăciune a ochilor, umflături și atrofia pielii, căderea părului de pe cap și corp, insomnie, oboseală extremă, depresie și anxietate. După opt luni de suferință din cauza sevrajului, Amy s-a mutat în Canada pentru a fi lângă mama ei, Susan.

Ea a spus: „A ajuns la punctul în care a trebuit să mă hrănească cu lingura în pat, deoarece nu mă puteam mișca. Rutina mea zilnică se rezuma la statul în pat, în timp ce țipam sau plângeam. Mama mă dezbrăca, îmi smulgea pielea care se cojea, îmi schimba tifonul, mă îmbrăca iar și aspira patul deoarece era acoperit cu grămezi de piele. Mișcarea îmi făcea pielea să se deschidă, era chinuitor.”

Epuizată emoțional de această încercare, sănătatea mintală a lui Amy a avut și ea de suferit și devenise extrem de  îndurerată de viața „normală” pe care o ratase. Ea a continuat: „M-am simțit ca o povară pentru toată lumea și doar ‘un rest de piele uscată’ din ceea ce aș fi fost în mod normal. Am intrat într-un loc cu adevărat întunecat de depresie și ajunsesem să am atacuri de panică zilnic.

Mama a fost îngerul meu salvator, deoarece m-a ajutat să trec prin toate atacurile de panică, mă îngrijea, mă hrănea, mă schimba și stătea cu mine toată noaptea.”

Amy a trecut cu bine peste înfioarătorea experiență

Din fericire, după câteva luni pielea lui Amy a început în sfârșit să-și revină. Acum este aproape complet vindecată și așteaptă cu nerăbdare să revină la o viață „normală”.

Acum, ea își împărtășește povestea pentru a-i încuraja pe alții să ceară ajutor și să varieze produsele cu steroizi. Ea a spus: „Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să acordați timp și atenție corpului. Să vă odihniți și să acceptați sprijinul celor din jur.

Recomand cu căldură exercițiile de respirație, sistemul nervos se înnebunește. De asemenea, a fost esențial pentru mine în gestionarea durerii, precum și în gestionarea emoțiilor mele extreme. Ai încredere în tine și în capacitatea ta de a reuși” – a transmis ea.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton