Cazul bătrânei cu pensie de 15 lei nu e singular. Ministrul Muncii: „Sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani”

.

Cazul bătrânei de 76 de ani, din Județul Alba, a atras atenția autorităților din România și, din păcate, nu este singular.

În urma unor investigații amănunțite, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a descoperi că bătrâna din nu este singura care s-a confruntat cu problema neactualizării pensiei de urmaș, alte 1.000 de persoane vârstnice fiind suferind din aceași cauză. Ministrul a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care anunță care este situația cu privire la acest caz.

„Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizația după soțul decedat, pentru fiecare lună din stagiul militar efectuat de acesta în cadrul detașamentelor de muncă din cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, nu este singular. Din păcate, nu este!

Citeşte şi: Cazul femeii de 76 de ani care trăieşte singură cu o pensie de 15 lei a ajuns la ministrul Muncii: „Îmi cer scuze, doamnă!”

La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizații pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenționat dar tot greșeală se numește. O greșeală care trebuie asumată. Nu s-au introdus datele inițiale în aplicația electronică, s-a lucrat pe hârtie și, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informațiile inițiale introduse. Nu și-a mai amintit nimeni de dosarul din raft. România din sistemul public e plină de greșeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie și dosar are tendința să revină”, a scris ministrul Muncii în postarea sa.

Violeta Alexandru s-a declarat revoltată de descoperirea făcută și acuză foștii miniștri pentru toate cele întâmplate.

„Între timp doamnei i se plătesc banii datorați. Pentru toată perioada din 2016 de la actualizarea cuantumului indemnizației. Sunt, pur și simplu, revoltată. Îmi poate spune oricine că sunt prea exigentă, insensibilă la nevoile sistemului. Nu sunt dar nici nu accept să acoperim problemele, le scot la lumină și nu mă las până nu le rezolvăm. Am intrat în politică chiar pentru acest lucru – să nu mai acoperim problemele. Pot să fac acest lucru. De ce nu s-au rezolvat aceste probleme până acum? Sunt totuși niște ani în care prin acest minister au fost mulți demnitari.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Sistemul public s-a mințit singur. Are probleme. Până nu le recunoaște și până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanță în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste probleme.

Vă spun direct – nu sunt omul promisiunilor care nu au nicio bază, al hârtiilor, îmi pasă să fim corecți cu oamenii și cu drepturile lor. Un om dacă este nedreptățit de cineva din sistemul public, pentru mine este de ajuns ca să mă apuc de treabă și să corectez greșelile. Poate miniștrilor care au fost înaintea mea rezolvarea acestor probleme li se părea că ar fi sub demnitatea lor. Eu – asta sunt!”, a adăugat ministrul.

sursa foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton