Cât costă o naștere naturală în Statele Unite ale Americii în 2023. „A durut mai tare decât contracțiile”

.

Sarai Jones, o creatoare de conținut online din America, a dezvăluit cât costă o naștere naturală în Statele Unite ale Americii în 2023. Tânăra, care și-a născut fiul natural, a făcut publice facturile primite de la spital.

Reel-ul are peste 280.000 de aprecieri și peste 13.000 de comentarii de la oameni din toate colțurile lumii, majoritatea revoltați de costurile astronomice ale unei nașteri naturale în SUA.

Cât costă o naștere naturală în Statele Unite ale Americii în 2023. „A durut mai tare decât contracțiile”

„Într-o lume în care avortul devine ilegal și să crești un copil nu este gratuit, nașterea ar trebui să fie gratis”; „Să plătești pentru a naște este un concept hilar”; „Ce nebunie, guvernul vă obligă să faceți copii, dar nu plătește pentru asta. E de-a dreptul o nebunie!”; „*confuz în europeană*”; „Imaginează-ți să plătești 40.000 de dolari să naști, iar copilul să fie împușcat în clasa a II-a”; „Sistemul de sănătate din SUA e varză. Ce concept ridicol, să taxezi pe cineva ca să nască”, acestea sunt doar câteva dintre comentariile postării.

Citește și: Cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar. Adrian Cuculis, dezvăluiri cutremurătoare despre un incident din 2019

„Sunt șocată. Nu numai că e gratuit să naști natural în Australia, ci primești și îngrijire la domiciliu timp de 3 săptămâni după. În plus, primești 750 de dolari pe săptămână timp de 18 săptămâni de concediu de maternitate”, a scris o altă urmăritoare.

Datorită asigurării, tânăra a plătit doar între 4 și 5% din costurile totale

„Am născut acum 2 luni și tocmai am primit factura de la spital. Am născut natural, dar travaliul mi-a fost indus. Și da, am făcut epidurala, care a fost minunată!”, povestește Sarai Jones pe Instagram.

Citește și: Elsa Hosk a comparat experiența ei cu nașterea naturală cu „întunericul unui film horror”

„Prima factură este camera de travaliu (n.red.: semi-privată cu două paturi) – 13,900 de dolari. Apoi Room & Board, 19,111 de dolari. Anestezie – 2,181 de dolari. Medicamente – 1,291.33 dolari. Alte servicii de diagnosticare – 1,001 dolari. Ce e asta? Vă rog explicați-mi. Analize – 862 de dolari. Camera de Urgență – 411 dolari. Adunate – 38,757.33 dolari. A durut mai tare decât contracțiile. Slavă Domnului pentru asigurare. Am de plătit 1,418.26 dolari. Nu am terminat! Mai am alte trei costuri. Anestezie – 1,356.68 dolari. Îngrijire post-partum – 6,793 dolari. Dilatator cervical (pentru inducerea travaliului) – 385 de dolari. Un total final – 47,292 de dolari să ai un copil. Cu asigurare am plătit 2,205.09. Mulțumesc lui Dumnezeu!”, a mai povestit tânăra.

Sarai Jones nu este singura femeie din SUA care a făcut publice facturile sale după o naștere naturală

În primăvara anului 2022, o altă vloggeriță din America a împărtășit costurile sale pentru o naștere naturală în State. „Pentru că era al doilea copil, nașterea a fost super rapidă. Am născut în 20 de minute de la intrarea în sală. Am avut o ruptură pe care au cusut-o, apoi ne-au dus într-o altă cameră cu baie privată. Soțul meu a avut un pat pentru a sta cu mine și am avut acces nelimitat la mâncare”, a povestit Marina.

„Pentru că aveam un copil mic acasă, am stat o singură noapte în spital. Am plecat acasă, iar peste două săptămâni am primit factura, 36,455 de dolari. Aveam asigurare, deci am dat doar 2,200 de dolari, dar totuși… 36 de mii de dolari pentru o naștere naturală și o noapte în spital”, a încheiat surprinsă.

Citește și: Simona Gherghe, mesaj dur pentru Ministrul Sănătății după ce o femeie a născut pe trotuar, în Urziceni: „Țara are nevoie de medici”

„Avionul către Europa este mai ieftin… ține minte la următoarea sarcină 😳😂”, a comentat cineva.

Potrivit mai multor utilizatori, nașterea naturală ar fi gratuită în țări ca Australia, Canada, Grecia și Suedia. În România, la un spital de stat, nașterea naturală este de asemenea gratuită. În sistem privat, însă, chiar dacă este vorba despre o naștere naturală, prețurile variază între 3.700 și 7.500 de lei.

Foto: Instagram

Ultima modificare august 9, 2023 3:31 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale