Un milenial care a murit de leucemie în 2006 va fi declarat sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi făcut Carlo Acutis

.

Papa Francisc a permis canonizarea lui Carlo Acutis, un tânăr care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani, în 2006. Papa a recunoscut oficial un miracol atribuit mijlocirii Fericitului Carlo Acutis, un adolescent italian, a cărui naștere în 1991, îl va face primul milenial care va deveni sfânt.

Un milenial care a murit de leucemie în 2006 va fi declarat sfânt de Papa Francisc

Papa Francisc a semnat decretele avansării canonizării pentru Carlo Acutis, într-o întâlnire din 23 mai cu Cardinalul Marcello Semeraro, prefectul Dicasterului pentru Cauzele Sfinților.

Vaticanul a anunțat, pe 23 mai, că Papa a semnat decretele și că va convoca un consiliu pentru a stabili o dată pentru canonizarea lui Acutis și a altor viitori sfinți: Fericiții Giuseppe Allamano; Marie-Léonie Paradis din Québec, Canada; Elena Guerra; și a opt frați franciscani și trei laici maroniți care au fost martirizați în Damasc, Siria, în 1860.

Cine a fost Carlo Acutis

Carlo Acutis s-a născut din părinţi italieni și a fost botezat la Londra, în 1991, dar familia s-a mutat înapoi la Milano, Italia, în timp ce era încă un copil.

După ce a început liceul, a început să administreze, să creeze şi să proiecteze site-uri web, inclusiv unul pentru o parohie locală, dar şi pentru liceul său condus de iezuiți și pentru Academia Pontificală „Cultorum Martyrum”, conform administraţiei Bisericii Catolice. De asemenea, și-a folosit abilitățile informatice pentru a crea o bază de date online despre miracolele euharistice din întreaga lume.

Citeşte şi: Papa Francisc, decizie istorică pentru Biserica catolică. Suveranul pontif le acordă mai multe drepturi femeilor

Citeşte şi: Papa Francisc cere producătorilor de arme să se oprească: „Războiul devorează copiii patriei”

A făcut voluntariat la o cantină a bisericii, a ajutat săracii din cartierul său, a asistat copii care aveau dificultăți cu temele, a cântat la saxofon, a jucat fotbal și jocuri video, și i-a plăcut să facă videoclipuri cu câinii și pisicile sale, conform carloacutis.com, site-ul dedicat cauzei sale de canonizare.

„Pentru a fi mereu aproape de Isus, acesta este planul meu de viață. Euharistia este autostrada spre cer. Când oamenii stau la soare, se bronzează, dar când stau în fața lui Isus euharistic, devin sfinți.” ar mai fi scris acesta, atunci când avea doar 7 ani, potrivit sursei menţionate anterior.

Când avea doar 15 ani, a fost diagnosticat cu o formă agresivă de leucemie și a murit pe 12 octombrie 2006. El spusese: „Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut făcând lucruri care nu L-ar fi plăcut pe Dumnezeu,” conform carloacutis.com.

Rămășițele sale pământești au fost mutate la cimitirul municipal din Assisi în 2007, pentru a-i îndeplini dorința de a fi în orașul Sfântului Francisc. Apoi, în 2019, au fost mutate la Sanctuarul Renunțării din Biserica Santa Maria Maggiore din Assisi. Acesta a fost înmormântat purtând adidași Nike, blugi negri și o jachetă sport — haine pe care le purta în fiecare zi.

Ce miracole ar fi făcut Carlo Acutis

În februarie 2020, Papa a recunoscut oficial un miracol atribuit mijlocirii lui Acutis și, în luna octombrie a aceluiaşi an, adolescentul a fost beatificat în timpul unei slujbe la Bazilica Sfântului Francisc. Se estimează că 117.000 de pelerini au vizitat mormântul adolescentului în primul an după beatificarea sa, a spus Dieceza din Assisi cu o zi înainte de ziua sa de sărbătoare, pe 12 octombrie 2021.

Cele două miracole atribuite mijlocirii adolescentului implică recuperări miraculoase pentru un băiețel în Brazilia în 2013 și pentru o tânără femeie în Florența în 2022.

Miracolul recunoscut de Papa Francisc pe 23 mai, care deschide calea pentru canonizarea fericitului, a implicat o tânără care s-a născut în Costa Rica în 2001 și s-a mutat la Florența în 2018 pentru a studia.

Tânăra a căzut de pe bicicletă la 4 dimineața, pe data de 2 iulie 2022 și a suferit o leziune gravă la cap. Chiar și după o intervenție chirurgicală de urgență care a implicat îndepărtarea unei părți din craniu pentru a reduce presiunea intracraniană severă, medicii i-au avertizat familia că ar putea muri în orice moment.

Un prieten al mamei tinerei a început să se roage Fericitului Acutis în aceeași zi, iar mama a mers la Assisi și s-a rugat la mormântul fericitului pe 8 iulie — în aceeași zi în care tânăra a început să respire singură din nou. Ea și-a recăpătat încet mobilitatea de bază și o scanare CT a arătat că hemoragia dispăruse. După o perioadă de terapie de reabilitare și o recuperare completă, ea și mama sa au vizitat mormântul său pe 2 septembrie.

Papa Francisc a îndemnat tinerii să învețe despre Fericitul Acutis, un băiat care „a făcut o mulțime de lucruri bune,” în ciuda vieții sale scurte.

„Mai presus de toate, era pasionat de Isus; și, deoarece era foarte bun la utilizarea internetului, l-a folosit în slujba Evangheliei, răspândind iubirea pentru rugăciune, mărturia credinței și caritatea față de ceilalți. Rugăciunea, mărturia și caritatea au fost trăsăturile esențiale ale vieții Fericitului Acutis și ar trebui să fie o parte esențială a vieții fiecărui creștin.”, a spus Papa tinerilor italieni pe 29 ianuarie.

Trupul lui Carlo Acutis a fost modelat cu ceară pentru expunere

Deși din imaginile virale de pe internet, corpul Fericitului Carlo Acutis poate părea că nu a putrezit, acest lucru nu a fost niciodată declarat oficial astfel. Episcopul Domenico Sorrentino de Assisi a declarat la 1 octombrie că trupul lui Carlo, deși intact, „a fost găsit în starea normală de transformare tipică stării cadaverice”.

Trupul a fost aranjat pentru expunerea spre venerare și s-a apelat la reconstruirea cu silicon a feței sale. Această modelare nu este neobişnuită în Biserica Catalică când vine vorba de prezentarea trupurilor sfinților.

Rămășițele sfinților din Europa, în special din Italia, sunt adesea încastrate într-un strat de ceară, astfel încât să poată fi prezentate într-un relicvariu de sticlă, iar pelerinii să-i poată vedea pe sfinți așa cum arătau când au murit.

Sursa foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton