Campionul mondial la handbal Valentin Samungi a murit. Fostul sportiv avea 82 de ani

.

Valentin Samungi, campion mondial la handbal, a murit la vârsta de 82 de ani. Fostul sportiv și-a dedicat viața handbalului și după ce s-a retras de pe teren a continuat să se remarce ca antrenor. Anunțul trist a fost făcut de Federația Română de Handbal în cursul zilei de duminică.

Fostul campion mondial la handbal Valentin Samungi a murit

Valentin Samungi, fost campion mondial la handbal și mai apoi antrenor al acestui sport, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. Acesta s-a făcut remarcat pe teren încă din anul 1958, iar în echipa națională a intrat în 1961.

În anul 1970, fostul handbalist a reușit să obțină titlul mondial. Potrivit Federației Române de Handbal, fostul sportiv și-a început cariera la CSS București, sub îndrumarea lui Eugen Trofin, în anul 1958.

„Îi vom păstra vie amintirea şi îi vom onora întotdeauna moştenirea în handbalul românesc. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis FR Handbal.

Citește și: Ana-Maria Vasiliu, soția lui Gabriel Vasiliu, finalist la Puterea Dragostei, ucisă în Olanda. Ultimul mesaj cutremurător al acesteia

Citește și: Un bărbat a murit după ce medicul stomatolog i-a extras 23 de dinți într-o zi

Câte goluri a marcat fostul sportiv

Valentin Samungi a marcat 134 de goluri în cadrul echipei naționale, cucerind astfel și titlul de mondial de la Paris.

În 1967 a câștigat medalia de bronz, iar în 1972 a obținut aceeași medalie la Jocurile Olimpice de vară.

Citește și: De ce a decis Cristina Neagu să se retragă din handbal: „Nu vreau să fie o zi tristă”

Citește și: Cum arată Bibury, unul dintre cele mai frumoase sate din lume. Are doar 700 locuitori și pare scos dintr-un basm

„A început să joace handbal în 1958 la CSS București, ca portar, sub îndrumarea lui Eugen Trofin. În 1961 a debutat în echipa națională unde a evoluat până în 1973, fiind titular in 113 meciuri internaționale. A marcat 134 de goluri, contribuind la cucerirea titlului mondial în 1970 la Paris și obținând medalia de bronz la Mondialul din 1967 și la Jocurile Olimpice de vară din 1972”, se arată în comunicatul Federației Române de Handbal.

Valentin Samungi a devenit apoi consilier în cadrul Ministerului Tineretului și Sportivului în anul 1991. Timp de un an a fost președintele Federației Române de Handbal. După ce a obținut funcția de vicepreședinte al CS Dinamo București, Valentin Samungi a fost secretar general al FHR.

Acesta a antrenat echipele naționale de juniori și seniori.

Sursă foto: gsp

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton