Bilanțul victimelor din Crevedia a ajuns la 5. Încă un bărbat a murit din cauza rănilor

.

O a cincia persoană, victimă a exploziilor de la stația GPL din Crevedia, a decedat marți dimineață. Bărbatul, care era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, avea arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Pacientul se afla în stare critică, era de origine nepaleză, potrivit Ministerului Sănătății.

Bilanțul victimelor tragediei din Crevedia a ajuns la 5

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală”, se arată în anunțul făcut de Ministerul Sănătății.

Potrivit Libertatea, doi muncitori nepalezi, în vârstă de 34, respectiv 39 de ani, au fost răniți în explozii. Unul dintre aceștia a fost transferat în străinătate, în timp ce altul a rămas internat la Terapie Intensivă la Bagdasar Arseni.

Pacientul care a decedat marți dimineață este cel în vârstă de 34 de ani. Bărbatul venise în țară la mijlocul lunii martie și a plătit 4.300 de euro pentru a putea munci în România.

Citește și: Tudor Chirilă a răbufnit după tragedia din Crevedia: „Nesimțire și tupeu!” Cum au reacționat Dan Negru și Maia Morgenstern

Citește și: Mihai Morar, mesaj tranșant după exploziile de la Crevedia: „În România, tragedia s-a banalizat”

Citește și: Mircea Badea îl atacă pe Dan Negru după reacția sa cu privire la tragedia din Crevedia: „Identifică el fenomene, le comentează!”

Citește și: Simona Gherghe, despre tragedia de la Crevedia. „Am trăit o poveste similară în Grecia, un camion cu gaz lichefiat a luat foc”

O singură persoană mai este în stare critică

Potrivit bilanțului făcut de autorități, o singură persoană se mai află în stare critică. Pacientul este internat la un spital din Milano, Italia, și prezintă arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului.

În spitalele din România sunt 14 pacienți internați, starea lor fiind una medie sau ușoară. Alte 12 victime ale exploziilor din Crevedia au fost transferate în străinătate. Alte 27 de persoane au fost deja externate.

În urma deflagrațiilor din Crevedia, produse la data de 26 august la o stație GPL care funcționa fără autorizație de mai mult timp, peste 50 de persoane au fost rănite. Majoritatea victimelor sunt din rândul pompierilor, care au intervenit pentru stingerea focului și salvarea civililor.

Stația GPL îi aparținea fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Bărbatul a transmis că el și partenerul său sunt dispuși să suporte costurile reparațiilor sau a reconstruirii caselor afectate de explozii.

„Reiterăm intenţia societăţii FLAGAS SRL de a suporta costurile ocazionate cu aducerea imobilelor afectate la starea lor iniţială în cel mai scurt timp, sens în care precizăm faptul că am procedat la încheierea unui acord cu societatea BAMBAM Construction SRL ce are ca obiect efectuarea lucrărilor de proiectare, reconstruire, consolidare, amenajare, precum şi orice alt tip de lucrări specifice domeniilor de proiectare şi construcţii ce se dovedesc a fi necesare în vederea aducerii la starea iniţială a tuturor imobilelor afectate”, scrie în documentul publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia pe data de 3 septembrie.

Stația GPL din județul Dâmbovița a primit mai multe amenzi după ce, în urma unor controale inopinate, s-au constatat mai mule nereguli. De asemenea, aceasta funcționa fără autorizație.

Sursă foto: Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton