Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui

.

Un bărbat, în vârstă de 83 de ani, din Alessandria, Italia, a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi cu Listeria.

Bărbatul a ajuns la spital după ce a consumat crenvurști nefierți din carne de pui, notează corriere.it. Din cauza vârstei înaintate, starea sa de sănătate s-a alterat rapid și la scurt timp a murit. Procuratura locală a deschis o anchetă și urmează să se stabilească dacă bărbatul a murit din cauza tulpinii St 155. Bacteria a mai provocat moartea a trei persoane, decesele lor având loc între decembrie 2021 și iunie 2022, în Lombardia, Piemont și Emilia-Romagna.

Citeşte şi: 42% dintre crenvurștii analizați de APC sunt colorați cu extract de gândaci

În urma anchetei s-a constatat prezența tulpinii Listeria ST 155 în crenvurștii din carne de pui produși de societatea Agricola Tre Valli – IT 04 M CE. Prezența bacteriei a fost confirmată și după prelevarea probelor de la fabrica producătorului. Produsele contaminate au fost retrase de la vânzare.

Citeşte şi: Scârbos! Nu vei mai mânca crenvurşti după ce afli cum se fabrică!

Listeria monocytogenes este o specia de bacterii patogene care provoacă infecția numită listerioză. Este o bacterie anaerobă facultativă, capabilă să supraviețuiască în prezența sau absența oxigenului. Printre produsele care se pot contamina cu Listeria se numără laptele și brânza insuficient pasteurizate, carnea insuficient preparată termic sau fructele sau legumele nespălate corespunzător.

Foto – Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton