Asasinul lui Ioan Luchian Mihalea, fondatorului grupului Song, va fi eliberat

.

O carieră încununată de succes a unui idol al tinerilor se sfârşea brusc în urmă cu aproape 20 de ani. Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupului vocal “Song” şi al corului de copii “Minisong” era asasinat, în propriul apartament, de doi tineri care au vrut să-l jefuiască.
La aproape două decenii de la oribila crimă care a îndoliat lumea artistică din România, Nelu Florian Gavrilă, unul dintre ucigaşi, este tot mai aproape să guste, din nou, aerul dulce al libertăţii.
29 noiembrie 1993. O dată pe care nu o vor uita toată viaţa, o dată la care destinul s-a schimbat pentru totdeauna în cazul asasinilor lui Mihalea, Nelu Florian Gavrilă (39 de ani) şi Ionel Păun (39 de ani). Înarmaţi cu un ciocan şi un box pe mână, cei doi, pe atunci abia trecuţi de majorat, au intrat în apartamentul lui Mihalea pentru a-l jefui.
Gavrilă se ştia cu artistul de dinainte. El a mărturisit, de altfel, că, la un moment dat, a întreţinut o singură dată raporturi sexuale cu Mihalea, la el acasă. Atunci a observat că acesta avea lucruri de valoare. Nu a trecut mult timp până când i-a încolţit în minte gândul să-l jefuiască pe cel care, de-a lungul timpului, a şlefuit numeroase talente, printre care Alina Sorescu sau Dana Rogoz.
Însă Gavrilă nu a avut curajul să meargă singur şi l-a luat cu el pe bunul său prieten Ionel. Când au năvălit în apartament, Mihalea a început să ţipe şi asasinii s-au năpustit să-l lovească, iar Nelu Florian, speriat, l-a strangulat pe artist cu un cablu de telefon. Atacatorii nu s-au ales decât cu un casetofon şi câteva nimicuri. Mihalea însă plecase să îi acompanieze pe îngeri…
Citeşte continuarea articolului pe site-ul Libertatea.ro!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton