Alte noi restricții au fost adoptate în București

.
Restricțiile care au intrat astăzi în vigoare în municipiul București au fost urmate de alte noi măsuri. Autoritățile au decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a stabilit închiderea restaurantelor, cinematografelor, teatrelor și cafenelelor în București, începând de astăzi, 7 octombrie 2020. Însă, tot de azi au fost adoptate alte noi măsuri de prevenire a răspândirii a infecției cu SARS-CoV-2, după ce în ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a dispus închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, precum și micșorarea distanței în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri.

Excepție fac jocurile de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete, potrivit Digi24.

Ce restricții au mai fost impuse în București

Începând de astăzi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare, cum ar fi hotelurile și pensiunile, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă.

Citește și: Amenzi pentru cei care nu respectă regulile anti-COVID-19

S-a impus purtarea măștii la copiii de peste 5 ani și adulți, 100 m în jurul unităților de învățământ.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, mijloace de transport în comun și apropierea unităților școlare.

Autoritățile au anunțat că restricțiile vor fi ridicate doar după ce rata de incidență va scădea sub 1,5 la mie. În prezent, aceasta depășește 1,8.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton