A stat cu un făt calcificat timp de 56 de ani în pântec! Povestea femeii a făcut înconjurul lumii

.

O femeie în vârstă de 81 de ani a murit în urma unei operații în care i-a fost înlăturat un făt calcificat ce se afla în interiorul ei de mai bine de 50 de ani. În tinerețe, Daniela Vera din Brazilia, a avut o sarcină ectopică, iar un efect secundar rar al acesteia a făcut ca fătul să rămână în interiorul femeii și să se transforme într-o tumoare.

O femeie a murit în urma unei operații de înlăturare a unui făt calcificat

Daniela Vera a încetat din viață la vârsta de 81 de ani, după o operație, în care trebuia să i se înlăture o tumoare veche calcificată. Tumoarea a fost ignorată ani la rând, deși femeia s-a plâns deseori medicilor de durere, precizând că are o umflătură în burtă.

Daniela Vera nu s-a simțit bine câteva săptămâni, având un disconfort stomacal înainte de a ajunge la medic. Din păcate, doctorii nu au observat bebelușul calcificat la prima programare, iar ea a trecut printr-un adevărat calvar până a obținut diagnosticul corect.

Pe data de 10 martie, femeia a mers la un centru de sănătate, unde a fost tratată pentru o infecție cauzată de apă, potrivit unui site de știri brazilian, citat de The Mirror.

Daniela, care avea șapte copii și 40 de nepoți, era îngrijorată de un nod localizat la nivelul burții, dar testele nu au dezvăluit fătul calcificat.

A doua zi, femeia a fost trimisă la spitalul regional Ponta Pora. Aici, scanările 3D au arătat că avea litopedion, o afecțiune rară care apare atunci când un bebeluș moare în timpul sarcinii și nu este absorbit de organism. În schimb, copilul a rămas în interiorul Danielei, iar în jurul lui a crescut o carapace de calciu. Cum starea ei de sănătate s-a înrăutățit, aceasta a fost programată la operație. Astfel, pe 14 martie, a intrat în sală pentru a-i fi înlăturat fătul calcificat.

După intervenția chirurgicală, femeia a fost mutată la terapie intensivă, însă a decedat a doua zi. Medicul care s-a ocupat de cazul ei a declarat că Daniela Vera a murit din cauza unei infecții.

Ce reprezintă sarcina ectopică

Atunci când apare sarcina, aceasta trebuie să fie în interiorul uterului dar, în unele situații, aceasta poate avea loc la exterior”, a spus medicul, explicând sarcina extrauterină.

„Acel copil nu a fost clinic, pacienta nu a avut dureri acute și nu a avut sângerări majore, iar acest diagnostic trece neobservat, iar timpul se ocupă de acel corp străin care a rămas în interiorul abdomenului femeii”, a precizat cadrul medical.

Potrivit National Institutes of Health, majoritatea pacienților sunt asimptomatici și afecțiunea este detectată, în general, la radiografie.

Citește și: O femeie a rămas fără mâini și picioare după ce a acuzat simptomele unei răceli sezoniere

Citește și: Părintele Teologos a dezvăluit care este cea mai puternică rugăciune de spus în Postul Paștelui

Citește și: Un bărbat susține că a fost răpit de extratereștri. Ce experimente ar fi făcut pe el: „Avea trei tentacule”

Citește și: Bărbat, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru că a ucis o pisică

Daniela a refuzat inițial să meargă la medic

Familie femeii a afirmat că aceasta a evitat la început să meargă la medic pentru că i-a fost teamă și a ales, în schimb, medicina tradițională.

„Era bătrână și suntem indigeni, nu-i plăcea să meargă la medic, îi era frică de echipamentul folosit la analize”, a povestit fiica Danielei Vera, Rosely Almeida, în vârstă de 21 de ani.

Tânăra, care este cea mai mică dintre copiii femeii, a dezvăluit că mama sa s-a plâns de disconfort încă de la prima ei sarcină.

„Ea a spus că părea că un bebeluș se mișcă în burtă și uneori se simțea rău, dar nu am bănuit niciodată că era asta. A fost de l prima ei sarcină, nu știu câți ani avea”, a precizat fiica Danielei.

Sursă foto: Arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton