Cine se fereşte să mănânce măruntaie nu ştie ce pierde! Inimioarele de pui sunt minunate în ciorbă, ficăţeii se pot transforma într-un pate delicios, iar din rinichi de viţel faci o tocană de te lingi pe degete. Iată 7 reţete pe care merită să le încerci.
Pate
Ingrediente: o caserolă de ficăţei de pui proaspeţi (cam 700 g), două cepe, două linguri de ulei, 4 felii de pâine albă mai veche, 100 g unt, sare, piper, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară.
Preparare: se spală ficaţei cu apă rece şi se pun la fiert. Se ia spuma. Când sunt fierţi, se strecoară şi se lasă la răcit. Se taie ceapa fideluţă şi se căleşte în ulei, apoi se lasă la răcit. Se pun feliile de pâine la înmuiat în puţină apă. Se dau prin maşina de tocat ficăţeii, ceapa şi pâinea stoarsă bine, se pun într-un castron, se adaugă untul (la temperatura camerei) tăiat cubuleţe şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se pun sare, piper şi nucşoară după gist. Cei care mănâncă picant îl pot servi cu boabe de piper.