Pentru a ne proteja de bacterii care dau boli uneori cauzatoare de moarte, trebuie să ne îngrijim de siguranța alimentară, de când cumpărăm produsele, iar atenția să continue în timpul preparării și depozitării mâncărurilor. Specialiștii Organizației Mondiale de Sănătate (OMS) atenționează că neatenția la acest capitol poate duce la diaree ori chiar cancer!
”Este important să avem grijă la manipularea alimentelor,astfel încât consumatorul să fie ferit de o potențială infectare cu virusuri, bacterii periculoase, paraziți sau chiar substanțe chimice nocive responsabile pentru un număr de peste 200 de boli, de la diaree la anumite tipuri de cancer”, au afirmat reprezentanții Romalimenta la conferința cu tema ”Siguranța alimentară”, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutului Național de Sănătate Publică și ANPC.
Ultima modificare octombrie 16, 2015 4:49 pm