Ministerul Apărării: O dronă a intrat în spaţiul aerian românesc dinspre Ucraina

.

Ministerul Apărării a anunțat că o dronă care venea dinspre Ucraina a intrat în spaţiul aerian românesc în cursul nopții de joi, pentru o perioadă de timp foarte scurtă.

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

Citește și: Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Un bărbat din Tecuci a cumpărat 1.000 de litri de motorină într-un container de plastic care s-a răsturnat pe șosea

Bianca Drăgușanu, dezamăgită de unele dintre cadourile primite de ziua ei de naștere

Cum a aflat un ucrainean că familia lui a fost ucisă de soldații ruși

Drona s-ar fi prăbușit în Croația

Drona ar fi fost una de producție rusească, dar care probabil se afla în dotarea armatei ucrainene. După ce a survolat România și Ungaria, aceasta s-ar fi prăbușit în Croația, într-un parc al capitalei Zagreb. Se pare că toate aeronavele NATO care zburau la acel moment în Europa de Est și-au închis transponderele ca sa nu mai fie vizibile pe radare, dar au apărut îngrijorări cu privire la siguranța aeriană.

Croația a contactat autoritățile ucrainene, însă aceștia au spus că nu au idee ce obiect este și cum a ajuns la Zagreb, potrivit știrileprotv.ro.

Drona ar fi avut 14 metri lungime și 6 tone și ar fi fost folosită de armata sovietică în anii 1970 și 1980. În prezent, Ucraina ar fi singurul operator cunoscut al acestui tip de aeronave.

Ce s-a întâmplat a fost din cauza unei erori sau a pierderii controlului, nu putem spune cu siguranță în acest moment, dar știm că drona a survolat Croația câteva minute înainte de a se prăbuși la Zagreb, a transmis premierul croat, Andrej Plenkovic.

În zona în care s-a prăbușit a fost descoperit un crater cu adâncimea de aproape trei metri și două parașute abandonate în apropiere.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton