Primarul unei comune ce se află la poalele munților Rodnei s-a gândit la o metodă inedită de a atrage investitori pentru revitalizarea turismului. Acesta oferă gratuit terenuri.
În timp ce unele destinații turistice din România abundă de turiști, altele, în care spectacolul desăvârșit al naturii ar cuceri orice trecător, nu reușesc să atragă investitori. Este și cazul comunei Parva, aflată la poalele munților Rodnei. În această zonă montană nu există turism, iar primarul s-a gândit să îi tenteze pe cei care vor să investească în acest domeniu, cu o ofertă generoasă. Acesta este dispus să împartă gratuit 20 de hectare celor care vor să-și construiască pensiuni și cabane. Singura condiție este ca unitățile turistice să fie în concordanță cu natura și specificul locului, potrivit știrileprotv.
Cu Parcul Național Munții Rodnei la o aruncătură de băț și un imens potențial turistic, dat fiind că aici se găsesc cascade, lacuri, creste și pajiști de poveste, zona promite experiențe de neuitat turiștilor, fie că își doresc doar să se relaxeze și să se bucure de aerul curat, fie că vor să se aventureze pe munte. Mai mult, camerele de supraveghere au surprins deseori capre negre sau porci mistreţi, în libertate.
“Ne dorim să putem duce încet-încet localitatea spre un turism civilizat. Adică, să o acredităm, să o omologăm ca şi staţiune turistică de interes local”, a declarat Ioan Strugari, primarul comunei Parva.
Și în Sângeorz-Băi, primarul vrea să repornească turismul. A vrut să arate că se poate și a reabilitat pe banii lui, o casă bătrânească, tradițională, de prin 1920. După ce a desfăcut-o bucată cu bucată și a făcut mici modificări, a transformat-o în pensiune primitoare. Pentru o noapte într-un asemenea loc prețul este 700 lei, în timpul săptămânii, iar în weekend acesta urcă la 1000 lei.
Aceasta este singura casă tradițională din Sângeorz-Băi care a intrat în circuitul turistic, dar primarul orașului, Traian Ogagau, își dorește ca și alții să îi urmeze exemplu.