Elveția se gândește să renunțe la resuscitarea bolnavilor critici pentru a putea trata pacienții cu COVID-19

.

În ultimele zile, în Elveția s-au înregistrat în jur de 6.000 de cazuri de COVID-19, unitățile medicale încep să nu mai facă față situației pandemice.

Spitalele Universitare din Geneva au făcut apel la voluntari cu instruire medicală și la personalul pensionat pentru a ajuta la îngrijirea numărului record de pacienți pe care îl așteaptă în următoarea perioadă.

Autoritățile sanitare estimează că locurile la ATI vor ajunge la saturație în prima parte a lunii viitoare, între 6 și 18 noiembrie, iar pentru această situație au făcut deja un plan medical dramatic ce presupune renunțarea la resuscitarea pacienților în stsare critică.

Citeşte şi: Simptomele COVID-19 rămân luni întregi după ce bolnavii se vindecă

Așadar, pacienții de peste 85 de ani și cei de peste 75 de ani cu boli grave și șanse de supraviețuire estimate la mai puțin de 24 de luni nu vor mai fi internați la reanimare.

Momentan, situația nu este la limită, dar dacă curba de infectare va crește în două – trei săptămâni în ritmul actual, această măsură drastică se va aplica.

„Avem foarte multe cazuri de infectare, s-au mărit exponențial în două săptămâni. Explicația pentru această situație este că măsurile de protecție au fost ridicate, se trăia în mod normal, la evenimentele sportive, stadioanele și sălile de sport permiteau ocuparea a două treimi din locuri. Au fost evenimente culturale, se relaxase foarte mult situația. Au fost foarte multe contaminări, situația a scăpat de sub control”, a explicat Alexandru Dobrinov, un medic român stabilit în Elveția, la Digi24.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Se pare că planul a fost emis de Academia Medicală din Elveția în martie, dar a fost publicat acum din cauza situației pandemice.

„Aceste măsuri erau prevăzute a se aplica în caz de război, de catastrofă aeriană, când se preciza că trebuie făcut un triaj dacă nu mai sunt paturi la terapie intensivă. Triajul nu ține de vârstă, acolo scrie că tot ceea ce contează este speranța de viață după resuscitare, dar e specificat că speranța de viață ține și de vârstă”, a mai spus Alexandru Dobrinov.

Sursa foto – 123rf/com

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton