Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fugit din țară

.

UPDATE 17:41

 Poliția de Frontieră confirmă că Elena Udrea a ieșit din țară. Aceștia au precizat că a făcut-o legal, deoarece ea nu primise încă sentința în momentul în care a trecut pe la Vama Giurgiu, notează Digi24.

UPDATE 17:28

În urma sentinței judecătorilor, pentru că nu s-a predat, așa cum este procedura, Poliția a mers la domiciliul Elenei Udrea cu mandat de arestare, dar nu a găsit-o acasă. Surse judiciare au declarat pentru HotNews că Udrea ar fi părăsit România, cu mașina, prin Vama Giurgiu. Elena Udrea locuia în Corbeanca, județul Ilfov, împreună cu iubitul ei, Adrian Alexandrov, şi cu fiica lor în vârstă de 3 ani și jumătate.

Potrivit site-ului Poliției Române, Elena Udrea a fost dată în urmărire generală.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, 7 aprilie, condamnarea definitivă a Elenei Udrea, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului trebuie să execute pedeapsa, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Prin această decizie, instanța supremă a respins contenstația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Tudor.

În același dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a primit o condamnare de cinci ani de detenție, cu executare. Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit 3 ani cu executare.

Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, fostul ministru se afla în Costa Rica.

Citeşte şi: Ce i-a promis fosta studentă condamnată pentru crima din căminul de la Medicină judecătorului după eliberare

În decembrie 2018, Udrea a fost eliberată după ce Curtea Constituțională a decis ilegalitatea compleurilor de cinci judecători de la instanța supremă. În luna iulie a anului 2019, Elena Udrea s-a întors în România.

Tot în 2018, Rudel Obreja a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare în același dosar. De asemenea, anchetatorii au solicitat și condamnarea fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, achitat pentru acuzațiile de participație improprie la abuz de serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloasee necuvenite, notează Antena 3.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton