Ce reguli trebuie să respecte locuitorii din Herson, după ce armata rusă a preluat controlul orașului

.

Herson este primul mare oraș ucrainean care a intrat sub controlul armatei ruse. De când a fost ocupat de invadatori, localnicii trebuie să respecte anumite reguli pentru a fi în siguranță.

Herson, un oraș-port cu 290.000 de locuitori din sudul Ucrainei este considerat un punct cheie din punct de vedere strategic. Deși soldații ucrainenii s-au luptat din greu pentru a nu pierde teritoriul, acesta este primul oraș mare din Ucraina care intră sub controlul Rusiei.

Acum, în oraș este liniște. Și ieri a fost liniște. Înainte, erau lupte și explozii. Ieri nu a ieșit nimeni din case pentru că era prea periculos, dar astăzi oamenii ies, încearcă să cumpere ceva de mâncare, a spus o femeie pentru BBC, potrivit Libertatea.

Citește și: Misterul literei „Z” de pe mașinile de război și blindatele rusești. Ce ar simboliza, de fapt

Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

Ce spune un expert care l-a studiat decenii pe Putin: „Cel mai probabil va apela la metode și mai violente”

Ce spunea Carla’s Dreams despre Volodimir Zelenski, imediat după ce fusese ales Președintele Ucrainei

Ce reguli trebuie să respecte localnicii din Herson, după ce armata rusă a preluat controlul

Primarul orașului Herson, Igor Kolihaev, a dezvăluit într-o postare pe rețelele de socializare că armata rusă a impus restricții de circulație, precum și alte reguli pe care localnicii trebuie să le urmeze pentru a fi în siguranță.

Aceștia nu au voie să iasă pe străzi între orele 20:00 și 06:00. Dacă se deplasează cu mașinile în oraș, ucrainenii trebuie să meargă cu o viteză minimă, iar pietonii nu au voie să se plimbe în grupuri mai mari de două persoane, potrivit Mediafax.

În schimb, mașinile cu alimente, medicamente și alte provizii vor putea intra în oraș.

Avem câteva reguli de urmat. Au fost de acord cu guvernul nostru că nu trebuie să-i provocăm pe soldații ruși. Nu putem fi în grupuri, nu putem merge repede cu mașinile. Trebuie să fim gata să ne oprim și să arătăm ce avem în mașină și să nu provocăm pe nimeni, a mai spus și localnica.

Sper doar că nu va dura prea mult timp și că vom fi bine. Toți oamenii obișnuiți sunt împotriva întregului război, împotriva luptelor, dar nu putem face nimic, a adăugat ea.

Femeia a mai precizat că localnicii au acum apă, electricitate și internet și sunt zvonuri că urmează să sosească și provizii medicale.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton