Avocado și alte proteine vegetale pe care să le consumi în post

.
Din alimentaţia noastră zilnică nu ar trebui să lipsească proteinele, fiind absolut necesare bunei funcţionări a organismului. De aceea, cei care ţin post sau sunt adepţii alimentaţiei vegetariene sunt sfătuiţi de nutriţionişti să consume alimente bogate în proteine vegetale. Libertatea îţi spune care sunt cele mai importante surse.

Principalele surse de proteine vegetale sunt cerealele complete, leguminoasele, tofu, seitanul (o carne vegetariană care se prepară pe bază de făină de gluten), seminţele oleaginoase, ciupercile, drojdia de bere.

Cerealele integrale conţin între 8 şi 14 g de proteine/100 g. Acestea pot înlocui cu succes proteinele animale. Cu toate acestea, ele nu conţin lizină, un aminoacid esenţial pentru organism, care se află în soia sau drojdie de bere. Din glutenul de grâu se produce şi seitanul, care conţine 24,7% proteine.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton