Mama mea ţine roşiile în frigider, ca să nu se înmoaie, spune ea. Colega mea o ţine una şi bună: cafeaua se păstrează în cele mai bune condiţii în congelator. Eu depozitez pâinea în cutia pentru legume. Cine greşeşte şi cine procedează corect? Iată ce ne spun nutriţioniştii pe această temă.
Roşiile
Aceste fructe (considerate în mod greşit legume) continuă să se coacă după ce au fost culese de pe vrej. Or, dacă tu le bagi în frigider, acest proces este înterurpt, fibrele se descompun, iar tomatele îşi pierd şi savoarea, şi calităţile nutritive.
Păstrează-le pentru câteva zile într-un loc mai răcoros – în debara, pe pervazul geamului etc.
Ceapa
Ţinută în frigider, suferă acelaşi proces de degradare ca şi cartofii: se înmoaie şi mucegăieşte. Şi ea trebuie depozitată în- tr-un coş sau o cutie din carton ori lemn, într- un loc uscat, rece şi întunecos (această ultimă cerinţă se poate îndeplini acoperind cutia cu un ziar).