Țara europeană care renunță la distanțarea de 1,5 metri în pandemie

.

Distanțarea de 1,5 metri în pandemie nu va mai fi obligatorie de acum înainte în Olanda, în contextul relaxării restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Mai mult, Olanda vrea să implementeze un „permis COVID-19” pentru a oferi oamenilor acces în baruri, restaurante și festivaluri, conform Reuters. Permisul va arăta dovada vaccinării, a recuperării după coronavirus sau a unui test negativ și va fi necesar pentru persoanele cu vârsta de peste 13 ani, începând cu 25 septembrie, după cum arată prim-ministrul Mark Rutte.

Rata de infecție este în scădere în Olanda momentan. La începutul pandemiei, Olanda a instituit unele dintre cele mai slabe măsuri de protecție din Europa. În timpul celui de-al doilea val, mai mortal, au înăsprit însă restricțiile.

„Sunt bucuros să anunţ că începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată”, a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată, după cum relatează Digi24. „Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă”.

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Țara în care antivacciniștii refuză să primească sânge de la persoanele vaccinate anti-COVID-19, de teamă să nu se „otrăvească”

Citește și: Apelul ministrului sănătății către români: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară”

El a explicat că permisele sanitare sunt utilizate în mai multe țări vecine. Franța a fost una dintre primele țări europene care a implementat acest permis și a observat o accelerare a ritmului de vaccinare anti-COVID-19. Politicianul populist și coronasceptic Thierry Baudet crede însă că permisul ar putea fi un mod de a impune vaccinarea asupra populației.

Ministrul sănătății Hugo de Jonge a spus că nu va fi cazul: „Nu, utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteţi de asemenea efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment acestea rămân gratuite”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton