Studiu: românii nu sunt dispuși să se întoarcă fizic la job, nici dacă sunt plătiți mai mult

.

Românii nu mai sunt dispuși să se întoarcă fizic la birou, nici dacă angajatorii le dau mai mulți bani, după cum arată un studiu citat de Agerpres.

Angajații din România nu sunt dispuși să renunțe la timpul lor liber, sau la posibilitatea de a lucra de la distanță, nici dacă angajatorii le dau mai mulți bani, după cum arată un studiu citat de Agerpres. Majoritatea românilor (77%) vor să își shimbe jobul în următoarele 12 luni, iar 72,7% au spus că ar pleca de la locul de muncă actual la unul plătit la fel, dacă există posibilitatea de a lucra de la distanță.

Acestea sunt rezultatele unui studiu condus de Career Shift. Studiul subliniază: „Aceste informaţii ne arată că şi România este aliniată trendului internaţional denumit Marea Reaşezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisiile masive din ultima perioadă vor avea în acelaşi timp un număr similar de reangajări”.

Studiul arată că oamenii și-au schimbat preferințele, acum punând mai mult accent pe echilibrul dintre viața personală și job, precum și pe „flexibilitatea locului de unde pot munci”. Dintre cei aproape 200 de oameni care au participat la chestionar, 58,5% vor să plece de la locul de muncă actual pentru a evolua, 56,8% vor un job cu mai mult sens, iar 47,2% nu mai simt motivație la locul de muncă din prezent.

Citește și: Guvernatorul Băncii Centrale a Angliei: inflația va duce la prețuri „apocaliptice” la alimente

Citește și: Farmacii non-stop București. Câte sunt și unde se află

Citește și: Recensământ 2022: cum descarci dovada autorecenzării, astfel încât să primești o zi de concediu

Citește și: Reacția revoltătoare a unei prezentatoare TV din Rusia, după victoria Ucrainei la Eurovision: „Bombardați Torino cu o rachetă Satan!”

În același timp, 32% dintre angajații chestionați s-au simțit foarte stresați la locul de muncă în ultimele șase luni, iar 69,3% nu au o direcție clară de schimbare a jobului, întrucât nu știu exact cum ar putea să ajungă acolo unde își doresc ei.

Rezultatele studiului arată că în pandemie, oamenii au descoperit că pot fi eficienți și dacă muncesc din alte locuri în afară de birou, într-un mediu de muncă mai relaxat și mai plăcut.

Mihai Zant, cofondatorul Career Shift, a explicat: „În actualul context economic aceste intenţii sunt cu atât mai îngrijorătoare. Arată un nivel crescut de oboseală cronică, stres şi instabilitate. În acelaşi timp, specialiştii susţin că investiţia în propria carieră şi în propriul nivel de competenţă este cea mai bună privind nivelul curent al inflaţiei”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton