Locuitorii din Mariupol au fugit din calea războiului în mașini ciuruite de explozii, cu celofan înlocuind geamurile.
Pagina de Facebook Euromaidan Press a publicat imagini cu mașini ciuruite ale oamenilor care au fugit de război din Mariupol, orașul cel mai afectat de bombardamentele rușilor.
Ucrainenii au trei repere când vine vorba de orașe distruse, potrivit Libertatea, și anume: un oraș mare (Harkov, cu 1,4 milioane de locuitori), un oraș mic, care „nu mai există pe hartă” (Volnovaha, cu 21.000 de locuitori) și un oraș mediu la scara Ucrainei (Mariupol, cu 440.000 de locuitori).
La Mariupol s-au făcut cordoane de mașini, în încercarea oamenilor de a părăsi orașul. Mașinile au ajuns inițial la Berdiansk, un alt orașde lângă Marea Azov. „Sunt cozi de 3 kilometri la intrarea în Bediansk”, a spus pentru Libertatea Aleksei, un bărbat din Mariupol, prin intermediul unei rude.
Citește și: Cine decide dacă Vladimir Putin este criminal de război?
Citește și: O ucraineancă, mama a 12 copii, dintre care 6 înfiați, a murit pe frontul de luptă, la numai 48 de ani
Citește și: Primarul unui oraș din Rusia i-a chemat la muncă pe influencerii care au plâns că au rămas fără Instagram: „Treceți, în sfârșit, la treabă”
Citește și: Oficialii SUA au avertizat Rusia cu privire la ce consecințe ar suferi dacă vor folosi arme chimice sau biologice în Ucraina
Oamenii au plecat din Mariupol cu mașinile într-o stare deplorabilă. Multe mașini au rămas fără geamuri și au fost ciuruite de explozii. Oamenii au plecat către zone mai sigure cu mașini cu urme de șrapnel sau cu celofan lipit cu bandă adezivă în locul geamurilor.
O refugiată a spus pentru Libertatea: „Nu au avut încotro, au plecat cum au putut. Sunt trei orașe prin care trec convoaiele de salvare. Berdiansk, Zaporojie, Dnipro”.
La pozele publicate de Euromaidan Press, un utilizator Facebook a comentat: „Inuman, josnic, oribil”. Un altful a scris: „Și la noi a înnoptat cineva venit cu o astfel de mașină. E groaznic să privești”.
În Mariupol, invadatorii ruși au atacat un teatru în care se adăpostiseră copii. Imaginile din satelit arată că oamenii au scris „Copii” atât în fața, cât și în spatele teatrului, tocmai pentru ca textul să poată fi văzut de la înălțime. Textul a fost însă ignorat.
Foto – Facebook
Ultima modificare martie 18, 2022 3:01 pm