Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că doar unul din cinci profesori români poate susține ore la distanță.
Sorin Cîmpeanu a povestit pentru Prima TV că internetul nu permite desfășurarea în condiții bune a cursurilor online în mediul rural. El a explicat că predarea online are o serie de „limitări”. Fără conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiți să predea online, conținut digital, platforme securizate de evaluare, școala online rămâne o problemă.
„Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online”, a spus Cîmpeanu, citat de Libertatea. „Mulţi alţi profesori au făcut eforturi admirabile, remarcabile pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile digitale, dar nu au beneficiat de pregătire pentru predarea online”.
Citește și: INTERVIU. Andra Munteanu, femeia care schimbă din umbră educația din România
Citește și: Date îngrijorătoare: pandemia a adus gânduri de suicid mai multor copii
Citește și: Cum s-au schimbat copiii în pandemie, conform unei foste femei de serviciu: „S-au strâns ca într-o carapace”
Citește și: Copiii și gravidele, cei mai afectați de expunerea la deșeurile electrice și electronice. Iată cât de mult ajută reciclarea!
Acesta a mai spus că viteza bună la internet este un privilegiu de care copiii de la sate nu beneficiază: „Reţeaua de internet are autostrăzi, dar nu are drumurile comunale, iar elevii din mediul rural locuiesc tocmai în aceste zone. Vorbim despre aproximativ un milion din trei milioane de copii care învaţă la şcolile din mediul rural”.
Mai mult, tabletele nu ar fi cele mai adecvate instrumente pentru realizarea orelor online, potrivit ministrului, el subliniind nevoia de laptopuri, în special pentru elevii de liceu.
Când vacanța impusă de două săptămâni se va termina, sunt șanse ca elevii să reia cursurile în regim online, conform lui Cîmpeanu.
Foto – 123rf.com
Ultima modificare octombrie 27, 2021 6:05 pm