Promisiunile premierului în valul patru de COVID-19: „Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă”

.

Premierul Florin Cîțu a spus că de data aceasta autoritățile române sunt de data aceasta pregătite să facă față valului patru de COVID-19.

Florin Cîțu a spus că Ministerul Sănătății a venit cu mai multe soluții pentru a depăși criza sanitară, printre care și transformarea anumitor spitale în spitale destinate COVID-19.

„Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă”, a spus Cîțu. „E adevărat că nu a pornit cum trebuia, nu cred că valul 4 a fost pregătit cum trebuia, dar acum, de când e domnul ministru Cseke, lucrurile merg mai bine şi veţi vedea că vom face faţă”.

Spitalele resimt însă deja presiunea pandemiei din plin, un exemplu în acest sens fiind Spitalul Pantelimon din București. Pacienții continuă să se prezinte când este prea târziu, potrivit informațiilor oferite de platforma RO Vaccinare. „Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon!”, arată mesajul postat de RO Vaccinare pa pagina de Facebook.

Citește și: Marți începe vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză! Primul vaccinat, managerul Institutului „Matei Balș”

Citește și: Sunt persoanele vaccinate anti-COVID-19 la fel de contagioase ca cele nevaccinate? Medic: „Nimic nu poate fi mai fals”

Citește și: Pfizer a început să testeze un nou medicament cu administrare orală, care ar putea preveni COVID-19

Citește și: Va fi valabil certificatul verde COVID-19 pentru persoanele vaccinate doar cu două doze?

În mesaj se mai arată: „În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți! 18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2”.

Întrebat ce soluții oferă Guvernul pentru situația din spitale, Cîțu a răspuns: „Ministerul Sănătăţii a venit cu mai multe soluţii, sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, soluţiile sunt în continuă mişcare, am crescut numărul de paturi de la 600 la peste 1.200, ţinta ar putea fi 2.000 de paturi, dar acestea sunt soluţiile pe termen scurt. Majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care astăzi se îmbolnăvesc, se infectează cu COVID, sunt persoane nevaccinate”.

Cîțu a mai spus, de asemenea: „Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti, în spitale COVID, 100%  COVID, mai sunt şi celelalte TIR-uri pe care le vom folosi. Sunt soluţii pe care le vom folosi, dar în acelaşi timp este clar că trebuie să avem soluţii şi pe termen lung şi asta înseamnă investiţii”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton