Efectele sancțiunilor Vestului asupra Rusiei: „Realitatea economică a Rusiei s-a schimbat considerabil”

.

Kremlinul a admis că realitatea economică a Rusiei s-a schimbat în urma sancțiunilor impuse de către țările din Vest.

Totodată, Kremlinul a susținut că nu vede vreun motiv să se îndoiască de eficiența Băncii Centrale, care a majorat dobânzile la 20%, pentru a proteja economia țării de sancțiunile occidentale, după cum relatează Reuters.

Banca Centrală a introdus controale asupra capitalului, pentru că Occidentul încearcă să răstrângă capacitatea de a utiliza rezerve valutare și de aur (în valoare de 640 de miliarde de dolari) și să elimine marile bănci din Rusia din sistemul de plăți internaționale SWIFT. Aceste lucruri au făcut ca rubla rusească să se prăbușească și să atingă un record minim.

„Realitatea economică a Rusiei s-a schimbat considerabil”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Libertatea. “Acestea sunt sancțiuni dure, problematice, dar Rusia are potențialul pentru a compensa daunele”.

Citește și: Cum poți ajuta Ucraina

Citește și: Putin ar fi trimis la Kiev mercenari din Africa pentru a-l asasina pe președintele Zelenski

Citește și: Președintele Ucrainei și liderii de la Kiev, mesaj din miezul asediului: „Suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”

Citește și: Sacrificiu suprem: un inginer din armata Ucrainei a aruncat în aer podul pe care se afla, pentru a opri tancurile rusești

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai adăugat: „Rusia si-a pregătit din timp planurile împotriva sancțiunilor, inclusiv împotriva celor mai dure. Există planuri de răspuns, acestea au fost elaborate și urmează să fie implementate pe măsură ce apar probleme”.

Tot Peskov a vorbit și despre felul în care sancțiunile îl afectează e Vladimir Putin, menționând că acesta ar fi „relativ indiferent”. „Sancțiunile conțin prevederi absurde cu privire la unele bunuri”, a spus el. „Președintele nu are alte bunuri decât cele pe care le-a declarat”.

Sancțiunile sunt metoda Occidentului de a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei. Rusia susține că războiul pe care l-a iscat în Ucraina este o „operațiune militară specială”, care vizează protejarea civililor. Între timp, 352 de civili ucraineni au fost uciși de războiul rus, dintre care 14 sunt copii, potrivit ministrului de interne din Ucraina, citat de Wio News. Mai mult, 1.684 de oameni au fost răniți, dintre care 116 copii.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton