Cum poți ajuta Ucraina

.

Ucraina a fost invadată de Rusia pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie 2022, la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

Cum poți ajuta Ucraina

Deși Putin susține că țintele sale au fost doar bazele militare ucrainene, imaginile surprinse după bombardamentele din Odessa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și Kiev îl contrazic.

1. VOLUNTARIAT

UNIȚI PENTRU UCRAINA – Єдині за Україну – United for Ukraine

Help to Ukrainian dog owners/breeders – temporary home and care for pets

Ajutor pentru UCRAINA din Timisoara

2. DONAȚII

UNICEF România

UNICEF s-a mobilizat de urgență și acționează în estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vieților copiilor prin:

  • transportul de apă potabilă către zonele afectate de conflict;
  • asigurarea de provizii pentru sănătate, igienă și educație în situații de urgență, cât mai aproape de comunitățile afectate;
  • colaborarea cu autoritățile locale, pentru a asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile aflate în nevoie;
  • terapie psihologică pentru copiii traumatizați, prin echipe mobile.

Crucea Roșie

Filiala română a organizației globale non-profit acceptă donații pentru distribuirea de ajutoare și resurse vitale civililor ucraineni afectați de invazia rusă.

Ringier Foundation

Ringier Foundation România și Libertatea au lansat campania umanitară „Alături de copiii ucraineni”. O donație cât de mică poate salva o viață! Trimite acum un SMS la 8826 cu textul „COPII UCRAINA” și donează 2 euro. Detalii AICI!

Asociația ALUZIVA

Prin intermediul asociației sale, jurnalista Alina Greavu pregătește propria casă din Adunații Copăceni pentru găzduirea refugiaților ucraineni.

Banii donați vor fi folosiți pentru a cumpăra veselă, tacâmuri, saltele, perne, pilote, lenjerii, apă, mâncare, medicamente și alte produse de bază atât pentru refugiații cazați la ea, cât și pentru alte ONG-uri implicate în a-i ajuta.

Asociația Zi de Bine

La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine ridică #SCUTpentruUCRAINA și colectează produse necesare pentru refugiați. În contextul actual, la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur. Este nevoie de ajutor, gest cu gest și donație cu donație. Astfel, asociația deschide un punct de colectare la AFI Mall Cotroceni, la parter, în fața hipermarketului, în intervalul orar 10:00 – 21:00.

În următoarele zile, Asociația Zi de Bine și-a propus să umple două camioane cu ajutoare, de șapte tone, pe care să le trimită apoi către vama de la Sighet. Unul dintre camioane se va opri la graniță, iar produsele vor deservi femeile și copiii care intră zilnic la noi în țară. Produsele din cel de-al doilea camion vor ajunge de cealaltă parte a graniței, pentru a-i ajuta pe ucrainenii care așteaptă ore întregi și chiar zile să treacă granița, sau care campează acolo așteptând să se clarifice situația din țara lor.

Asociația Iele-Sânziene

Toate detaliile în postarea de mai jos:

Refugees România

RUF – Romanian United Fund

Romanian United Fund este o organizație neguvernamentală, înregistrată în statul Illinois, membră a FORA – Federation of Romanian American Organizations. Fondurile strânse de Romanian United Fund sunt dedicate sprijinirii familiilor refugiaților cu alimente și articole de igienă, precum și pentru sprijinirea instituțiilor medicale cu medicamente și echipamente.

Voices of children

Voices of children este o organizație ucraineană care oferă consiliere psihologică copiilor care se confruntă cu trauma războiului. Munca lor se concentrează în Donețk și Lugansk, două zone care au fost deosebit de puternic afectate de agresiunea rusă.

United Help Ukraine

Această organizație non-profit primește și distribuie donații, alimente și medicamente ucrainenilor afectați de invazia Rusiei. Pe lângă creșterea gradului de conștientizare a crizei din Ucraina, activitățile de strângere de fonduri ale organizației îi ajută pe soldații ucraineni răniți, precum și familiile soldaților răniți sau uciși.

3. TRANSMITE INFORMAȚII UTILE REFUGIAȚILOR

Mai jos găsiți o postare amplă cu informații referitoare la persoane sau organizații care pot oferi transport, cazare, mâncare, precum și alte forme de susținere refugiaților din Ucraina:

Vama Siret, din județul Suceava, este punctul de frontieră al României pe unde au intrat cei mai mulți ucraineni, informează Digi 24.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, printr-o nouă hotărâre, exceptarea de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă vin direct din această țară sau tranzitează Republica Moldova.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton