Peste un sfert din populația României nu este deservită de rețea de apă

.

Peste un sfert din populația României nu este deservită de apă, potrivit ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Cseke Attila a spus că 27,7% din populație nu este deservită de rețea de apă, iar 44% nu are canalizare. Programul Național de Investiții Anghel Saligny urmează să rezolve mai multe proiecte de investiții care asigură aceste utilități.

„Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny are cadru financiar stabilit şi vom trece la prioritizarea, în primă etapă pe judeţe, a investiţiilor şi pentru acest lucru vom folosi şi criterii specifice, de infrastructură locală, adică vom lua în considerare nivelul de dezvoltare al fiecărui judeţ, pe UAT-uri, astfel încât să încercăm să acordăm finanţări acolo unde este mai mult necesar, pentru un anumit tip de investiţie”, a explicat Cseke Attila, citat de Digi24.

Acesta a mai adăugat: „Concret, în ceea ce priveşte populaţia care nu este deservită de reţea de apă, astăzi, în România, la nivel naţional avem 27,7% din întreaga populaţie”.

Citește și: Florin Cîțu, despre o posibilă criză economică în România: „Nu mai poate fi evitată acum. Este prea târziu”

Citește și: Klaus Iohannis a decorat mai mulți medici de Ziua Mondială a Sănătății: „Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent”

Citește și: Românii își vor putea amâna ratele la bănci. Marcel Ciolacu: „Au existat scumpiri speculative, de asta trebuie să prevenim aceste lucruri”

Citește și: Incendierea sau îngroparea deșeurilor va fi pedepsită cu închisoare de la trei la cinci ani

În cazul județului Dâmbovța, 28,6% din populație nu este deservită de rețea de apă, puțin peste media națională. Tot aici, 71,32% din populație nu are acces la canalizare. Din acest motiv, este nevoie de investiții mai mari în această zonă.

Cseke Attila a mai afirmat: „Sigur, sunt judeţe cu procente mai mari, respectiv procente mai mici, mai edificator este la canalizare, unde populaţia care nu este deservită de reţea de canalizare la nivel naţional este 44%. Pentru judeţul Dâmboviţa acest indicator este 71,32%, ceea ce arată o nevoie mai mare pe acest segment de investiţii pentru judeţul Dâmboviţa. Aceşti indicatori vor fi avuţi în vedere la prioritizare între judeţe astfel încât să putem să acordăm o finanţare mai mare acolo unde este nevoia mai mare pe acel tip de investiţie”.

Pentru Programul Anghel Saligny au fost depuse 7.000 de proiecte la nivel național. Printre proiectele preluate pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny se numără și două proiecte referitoare la racordarea la gaze în Conțești și Voinești din Dâmbovița, în valoare de 67 de milioane de lei.

Foto – 123rf.com

Ultima modificare aprilie 8, 2022 6:05 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale