Dacă ai senzația că cei mici petrec mai mult timp decât de obicei la televizor sau la computer în timpul pandemiei, nu trebuie să te îngrijorezi.
Un chestionar efectuat asupra a 3.000 de părinți a arătat că timpul petrecut de copii în fața ecranelor a crescut cu 500% în timpul pandemiei. Ar trebui să se îngrijoreze părinții?
Răspunsul experților este „nu”- cu condiția să nu lase aceste obiceiuri să rămână și după pandemie, potrivit Science Alert. Părinții ar trebui să nu vadă neapărat în televizor și în computer niște inamici pentru copii, însă ar fi bine să ia în considerare problemele de vedere pe care aceste obiceiuri le pot crea dacă sunt susținute pe termen lung și la programul haotic de somn al celor mici.
„Cred că părinții nu ar trebui să se îngrijoreze legat de cât timp petrec copii lor pe dispozitive în timpul crizei curente”, arată James Lang de la The Conversation. „Ar trebui să se îngrijoreze dacă cei mici își formează obiceiuri care vor continua și după terminarea pandemiei”.
Mulțumită potențialului enorm al creierului uman de a se adapta și readapta în funcție de situații, șansele ca cei mici să revină la obiceiuri mai sănătoase cu privire la timpul petrecut în fața ecranului sunt mari – însă ei trebuie ghidați și de părinți.