Referendum familie. Referendumul pentru modificarea Constituţiei, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum prevede, în formula actuală, articolul 48 al legii fundamentale va avea loc pe 6 și 7 octombrie. Redacția Unica a invitat-o pe Amalia Enache să ne spună care este părerea ei despre acest referendum.
Amalia Enache a răspuns invitației Unica și ne-a spus care este poziția ei față de referendumul organizat pentru redefinirea familiei în Constituție: ”Guvernul acesta a tăiat indemnizațiile de creștere a copilului. Nu a ridicat niciun spital nou, nicio școală din temelii. Ar fi putut să construiască vreo 200 de școli cu banii pe care îi cheltuiește pe un referendum complet, dar complet inutil! Nici nu vorbim aici despre dacă suntem sau nu de acord cu căsătoria între gay, ci dacă suntem de acord cu un referendum absurd. Vă dați seama? Peste 35 de milioane de euro se duc pe apa sâmbetei, ca să spunem ceva ce e este deja reglementat clar, fără dubiu, în legea în vigoare. Codul Civil spune că mariajul se poate face între un bărbat și o femeie; și mai mult, subliniază în alt articol că e interzisă căsătoria între persoane de același sex. Negru pe alb! Mai mult, există o decizie a Curții Constituționale care zice și ea că nu e acceptată o astfel de căsătorie.”
Amalia consideră că acest referendum încurajează diviziunea societății între oamenii care au opinii diferite pe acest subiect: „Din păcate, vedeți, nici nu contează ce credem noi, indivizii, despre acest subiect. De ce vor ei să suprareglementeze această chestiune sensibilă? Și de ce cheltuim acești bani să mai zicem încă o dată, a treia oară același lucru și să divizăm și mai mult societatea, să facem prăpastii și mai adânci între cei cu opinii diferite pe acest subiect, să fie și mai mult venin în spațiul public?! De ce? De ce?!”
Senatul a adoptat, marţi, 11 septembrie, proiectul de lege privind modificarea Constituţiei, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum prevede, în formula actuală, articolul 48 al legii fundamentale. Această hotărâre poate deveni definitivă doar prin referendum, anunțat de autorități că va avea loc pe 6 și 7 octombrie.
Citește și: REFERENDUM FAMILIE. Ce înseamnă referendumul pentru redefinirea familiei. Tu ce votezi? | SONDAJ
Ultima modificare septembrie 24, 2018 1:29 pm