Home > Social > Un bărbat a stat 30 de ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Fiica sa: „Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil”
Un bărbat a stat 30 de ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Fiica sa: „Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil”
Claude Garrett, în vârstă de 65 de ani, a petrecut aproape jumătate din viață la închisoare, pentru o crimă pe care nu a comis-o.
Claude Garrett a petrecut 30 de ani în închisoarea Riverbend din Nashville, statul american Tennessee, și a susținut mereu că este nevinovat. El a fost eliberat după ce un judecător i-a anulat condamnarea pentru crimă. Procurorul general a transmis că inițial, condamnarea „s-a bazat pe metode de investigație învechite și pe concluzii fără temei”, potrivit Newschannel5.
În 1992, Claude Garrett a fost condamnat pentru uciderea iubitei lui, Lorie Lee Lance, în vârstă de 24 de ani. În casa cuplului a izbucnit un incendiu, iar femeia a murit inhalând fum. La vremea respectivă, anchetatorii au susținut că au identificat dovezi că bărbatul ar fi pornit intenționat focul. Acuzațiile au fost însă demontate de avocații apărării și aprobate recent de judecătorul Monte Watkins.
Judecătorul Watkins a spus, după cum relatează Libertatea: „Instanța este convinsă că reclamantul a prezentat dovezi clare și convingătoare pentru a arăta că niciun juriu rezonabil nu l-ar fi condamnat pentru crimă, în lumina noilor dovezi științifice”. S-a stabilit că incendiul a fost un accident.
La rândul său, procuroarea Jssica Van Dyke a spus că investigația din 1992 a fost extrem de diferită, dar și „întinată de preconcepții care nu mai există în prezent, dacă folosim metode științifice și știința modernă”.
Fiica lui Claude Garret, Deana Watson, s-a arătat bucuroasă de vestea că tatăl său a fost eliberat. Cu toate astea, a vorbit despre felul în care reintegrarea lui în societate va fi un proces ceva mai dificil și complex.
„Va sta cu mine o vreme și apoi o să găsim o soluție”, a spus Deana Watson. „Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil. Am avut o conversație despre aceste aparate atât de folosite azi, dar care nu existau acum trei decenii. I-am arătat și modul în care funcționează. Îl voi ajuta să se reintegreze în societate, dar e un proces de durată”.