La ce temperatură se coace pizza în cuptorul electric

.

Un blat gustos, moale la interior și crocant la exterior, este un blat reușit de pizza și nu este deloc greu de făcut. Încearcă să pregătești acasă pizza, cu ingredientele tale preferate, descoperă mai multe rețete de blat și coace pizza în cuptorul electric, să fie gata în câteva minute!

Învață să pregătești singură pizza acasă! Blatul preparat în casă este mult mai gustos și dulce, decât blatul de pizza din comerț. Iar, dacă faci pizza în cuptorul electric, se coace în câteva minute și vei pregăti o masă sățioasă și delicioasă într-un timp foarte scurt.

Cum se coace pizza congelată în cuptorul electric

Pentru economie de timp, mulți dintre noi alegem pizza deja preparată și congelată. Aceasta se face rapid în cuptorul electric și în câteva minute te poți așeza la masă cu întreaga familie.

Iată cum trebuie să setezi cuptorul pentru pizza congelată:

  • Alege funcția de coacere în partea inferioară și superioară
  • Setează temperatura de 220 de grade Celsius
  • Acționează ventilatorul, dacă este echipat cuptorul tău cu un ventilator
  • Setează ceasul la 20 de minute.

Așteaptă să se încălzească timp de 5 minute cuptorul și pune pizza în tavă, pe hârtie de copt.

De obicei, pizza congelată vine cu instrucțiuni complete, atât pentru cuptorul cu gaz, cât și pentru cuptorul electric. Ține cont de instrucțiuni, dar ține minte că o pizza crocantă se gătește la o temperatură ridicată, de peste 200 de grade Celsius.

Cum se coace pizza în cuptorul electric cu aluat de casă

Aluatul pentru pizza nu este deloc dificil de făcut și găsești mai jos câteva rețete cu care nu vei da greș. După ce dospește bine aluatul și îl întinzi în tavă, unge bine cu un suc de roșii de calitate și adaugă topingurile preferate.

Preîncălzește cuptorul timp de 5 minute, apoi:

  • Setează temperatura la 200 – 220 de grade Celsius
  • Setează coacerea în cuptorul electric doar în partea inferioară
  • Deschide ventilatorul și pune tava cu pizza
  • Setează timpul la 20 – 25 de minute și verifică din când în când să nu se ardă ingredientele de pe margine.

Top trucuri utile pentru blatul de pizza

La ce temperatură se coace pizza în cuptorul electric

Italienii spun că blatul perfect trebuie să fie crocant la exterior, moale și pufos la interior. Dar aceasta este cea mai mare provocare a gospodinelor care fac blatul în casă.

Iată câteva secrete care te vor ajuta, dacă ești și tu o mare iubitoare de pizza făcută în casă.

Pentru un aluat de pizza foarte bun, trebuie să folosești o făină de calitate și să o măsori corect, cu un cântar de bucătărie. Dacă în rețetă se menționează 300g de făină, nu măsura făina cu o cană de ceai pentru că știi că aceasta are în general 250 – 300g. Folosește cântarul electronic și fii cât mai exactă.

În general, pentru un blat de pizza reușit se folosește 60% apă, ceea ce înseamnă că, la 1.000 g de făină, adaugi 600 g de apă, 20 g sare și 50 g drojdie. În ceea ce privește făina, poți folosi făina obișnuită pentru pâine, dar există în comerț și făină specială pentru pizza, care este mult mai fină.

Chiar dacă aluatul este elastic și se strânge la loc în timp ce îl întinzi, folosește cu sucitor de lemn să îl faci cât mai subțire. Trebuie să aibă doar câțiva milimetri, și nu un centimetru sau doi grosime.

Cei mai buni bucătari italieni folosesc deasupra blatului un suc gros de roșii proaspete, făcut în ziua în care pregătesc pizza. Acest suc frăgezește aluatul și îl păstrează pufos la interior, dar la exterior va fi crocant.

Cel mai bun blat de pizza este cel care se lasă la dospit cel puțin 30 – 60 de minute, astfel încât drojdia să îi ofere un strop de dulceață și o textură afânată, chiar dacă este subțire și crocant.

Blatul de pizza clasic se face cu ulei de măsline, care îi conferă o aromă deosebită și o textură elastică.

Blatul de pizza se coace în tăvi nonaderente sau în tăvi obișnuite pe hârtie de copt. Nu se unge niciodată tava sau foaia de copt cu ulei sau cu unt. Blatul de pizza se coace ca atare, fără să mai adaugi grăsime la copt, deoarece îi schimbă textura, se îmbibă de grăsime și vei obține un fel de scovergă unsuroasă.

Tava se poate presăra cu griș foarte fin, care previne blatul să se ardă, dacă ai un cuptor clasic pe gaz. Dar pizza în cuptorul electric este mult mai ușor de făcut, deoarece poți seta temperatura de la bun început fără să riști să se mai ardă blatul.

Evită să folosești mălai sau griș grosier în tava de pizza. Folosește griș fin!

Dacă vrei să pregătești un blat mai gros și pufos, acesta se întinde în tavă și se dă la copt pe jumătate. Când vezi că blatul a căpătat o culoare ușor aurie pe margini, se scoate din cuptor, se unge cu sos de roșii și se adaugă diverse ingrediente, apoi se coace încă 15 – 20 de minute.

Topinguri delicioase pentru un blat de pizza din conopidă

O pizza cu blat de casă iese gustoasă cu diverse mezeluri fine sau cu brânzeturi și ierburi aromatice. Iată câteva ingrediente din care vei face o pizza excelentă cu blatul crocant din aluat de casă:

  • Sos de roșii cu busuioc
  • Șuncă de curcan
  • Șuncă de porc fină
  • Bacon afumat
  • Brânză mozzarella
  • Brânză gouda
  • Măsline negre sau verzi
  • Salamuri picante
  • Prosciutto crudo
  • Boabe de porumb dulce
  • Roșii cherry, ardei gras roșu, ceapă verde
  • Ciuperci

Rețete de blat de pizza

La ce temperatură se coace pizza în cuptorul electric

Încearcă mai multe rețete de blat de pizza în cuptorul electric, indiferent ce ingrediente folosești deasupra. Poți încerca un blat clasic și subțire sau un blat mai pufos, un blat cu ulei de măsline sau chiar un blat inedit din conopidă.

Poți pregăti pizza în cuptorul electric și cu blat cumpărat din comerț, dar ține întotdeauna cont de faptul că este destul de sărat și ar fi bine să nu mai adaugi sare la ingredientele folosite.

Blat clasic subțire

Ingrediente necesare

  • 800 gr de făină
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 500 ml apă călduță
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 5 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Se amesteca drojdia, zahărul și apa călduță, apoi se adaugă tot uleiul. Se amestecă bine să se omogenizeze uleiul.
  2. Se adaugă jumătate din făină și se începe frământarea, fie cu mâna, fie cu un mixer.
  3. După 10 minute se adaugă sarea și restul de făină treptat, pentru a obține un aluat fin și elastic.
  4. Se lasă aluatul la dospit aproximativ o oră și între timp se taie ingredientele.
  5. Când aluatul este bine crescut, se taie în 2 – 3 bile mari și se întinde fiecare blat direct pe o foaie de copt, care se transferă apoi în tava de copt.
  6. Se acoperă blatul de pizza un suc de roșii sau cu passata de roșii și apoi se pun celelalte ingrediente.

Blat de pizza pufos

Ingrediente necesare:

  • 500 gr de făină albă
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 350 ml apă călduță
  • 1 linguriță de sare
  • 50 ml ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Se pune făina într-un castron larg și se amestecă sarea, folosind o lingură, apoi se face o adâncitură la mijloc.
  2. Se dizolvă drojdia în apa caldă și se toarnă în mijlocul castronului cu făină.
  3. Se toarnă treptat apă călduță și ulei până când se obține un aluat elastic, dar nu foarte moale. Se toarnă alternativ apă și ulei, astfel încât să obții un aluat cu o textură fermă, dar elastică și care nu se lipește de mâini.
  4. Se frământă aluatul 15 minute, până face bășicuțe, apoi se lasă la dospit o oră.
  5. Se împarte în 2 părți egale și fiecare se întinde direct în tavă sau pe foaie de copt. Se pune sucul de roșii și apoi diverse topinguri la alegere.

Blat aromat cu ierburi

Ingrediente necesare:

  • 700 gr de făină
  • 350 ml de apă călduță
  • 10 gr drojdie
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță de cimbru/oregano uscat
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Se amestecă drojdia cu zahăr și lapte, să se dizolve, apoi se adaugă apa călduță și o cană de făină.
  2. Treptat se adaugă uleiul de măsline și ierburile aromatice.
  3. Se aduagă restul de făină treptat și se frământă până se obține un aluat elastic.
  4. Când se desprinde de pe pereții vasului este gata! Se lasă la dospit o oră.
  5. Se împarte aluatul în 2 – 3 bucăți și se întinde direct pe foaie de copt sau într-o tavă rotundă de pizza.
  6. Se unge blatul cu sos de roșii și se pun celelalte ingrediente. Se coace pizza în cuptorul electric la temperaturi ridicate, la 220 de grade Celsius, timp 10 – 12 minute.

Blat de pizza din conopidă

Ingrediente necesare:

  • 1 conopidă mare
  • 3 ouă
  • O cutie de brânză dulce/cremă de brânză dietetică
  • Sare/piper

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe în bucăți, se spală bine și se opărește cu apă clocotită câteva secunde. Astfel se poate verifica dacă mai sunt mici viermișori, iar conopida devine mai moale și mai ușor de preparat.
  2. După ce se opărește conopida, se scurge de apă, se mărunțește la robot și se pune într-un tifon. Se presează bine pentru a scurge toată apa.
  3. Se amestecă apoi cu ouăle bătute și crema de brânză și se întinde blatul obținut în tava de pizza. Se adaugă sare și piper după gust.
  4. Se coace blatul timp de 15 minute la foc potrivit, se scoate tava, se pune sos de roșii peste blat și se adaugă ingredientele pentru pizza. Apoi se introduce iar în cuptor și se mai coace pizza timp de 15 minute. O pizza cu blat de conopidă iese gustoasă cu diverse mezeluri fine sau cu brânzeturi și ierburi aromatice. 

foto: ProfiMedia Images

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton