Astăzi îți explicăm ce beneficii pentru sănătate îți aduc, de fapt, plantele în cazul oboselii musculare. Cu siguranță ai experimentat și tu măcar o dată această senzație dureroasă, dar nu știai că ai la îndemână cele mai eficiente remedii chiar de la mama natură.
Oboseala musculară poate să apară în orice parte a corpului, iar persoanele active sau cele care devin brusc active după o perioadă de sedentarism, fără o trecere lină între aceste etape, sunt cele mai predispuse la astfel de probleme.
Beneficii pentru sănătate – plantele care te ajută în cazul oboselii musculare
Suprasolicitarea, forțarea bruscă a mușchilor și a articulațiilor, postura neadecvată în timpul efortului intens, mișcările bruște, loviturile și căzăturile, toate acestea pot provoca durere musculară, vânătăi, vene sparte sau cucuie. Sunt neplăcute, provoacă un disconfort persoanei afectate și au chiar și un aspect fizic deranjant, dincolo de durerea în sine.
Indiferent dacă ești biciclist, o mamă cu copii activi sau abia te-ai apucat de alergat, trebuie să știi ce beneficii pentru sănătate îți aduc anumite plante.
Gheara diavolului, frunzele de vâsc, arnica, frunzele de roiniță, coada șoricelului, acestea sunt doar câteva dintre plantele naturale care fac minuni în cazul oboselii musculare, precum și a problemelor de sănătate asociate cu aceasta.
Gheara diavolului conține numeroase componente bioactive care, cumulate, îi conferă acestei plante efecte antiinflamatorii și analgezice. Face minuni pentru diminuarea durerilor inclusiv în cazul entorselor sau al luxațiilor.
Vâscul medicinal intră și el în lista cu plantele care te ajută în cazul oboselii musculare. Îmbunătățește circulația sângelui, care oxigenează apoi așa cum trebuie tot corpul. Reduce durerile, având și o acțiune antispasmodică.
Arnica este și ea utilă în aceste situații. Această plantă galbenă montană este utilizată pentru atenuarea durerilor și a inflamațiilor musculare, dar și pentru vindecarea rănilor. Are efecte antiinflamatorii, antisepice, antibacteriene, analgezice și cicatrizante.
Frunzele de roiniță au efect sedativ, calmează și cicatrizează mai ușor rănile. Relaxează mușchii, grăbind în acest mod procesul de vindecare.
Coada șoricelului crește pe toate drumurile, dar puțini știu cât de utilă este această plantă! Are efecte benefice în cazul durerilor musculare, al cucuielor, al vânătăilor și al problemelor asociate cu acestea. Are efecte antiseptice, antiiflamatorii, calmante și antispasmotice.
Ultima modificare iulie 1, 2022 3:17 pm