Ții cinci cure de slăbire pe an și dintre toate, patru nu au nici un efect asupra ta, iar în urma celei de-a cincea ai reușit să scapi doar de un kilogram? Ceva faci greșit! Dar ce?
Experții au aflat că principala greșeală a unei persoane atunci când urmează o cură este… voința. Deși pare greu de crezut, specialiștii aduc un argument plauzibil: prin faptul că îți impui prea tare ce trebuie și ce un trebuie să consumi în acest interval, creierul primește un semnal negativ. Și anume că există restricții în privința anumitor mâncăruri.
O eroare care se întoarce asupra noastră asemeni unui bumerang. După atât de multă exercitare a voinței, apare dorința de mânca tot ceea ce până atunci îți refuzasei.
Cel mai important este să ne înțelegem dieta, să conștientizăm de ce este bine să mâncăm anumite alimente și să renunțăm la altele. Din punct de vedere psihilogic, înțelegând ceea ce consumăm, trecând prin filtrul gândirii, ne educăm creierul cum să interacționeze cu mâncarea.
Un medic psiholog, Susan Peirce Thompson, profesor în psihologie și doctor în Știința Cognitivă și a Creierului, a pus bazele unui concept care presupune libertatea de mișcare în privința mâncării.
Înțelegerea funcționării creierului, ca urmare a cercetărilor pentru a-și elabora lucrarea de doctorat, a adus-o în fața unor răspunsuri care au ajutat-o să slăbească în doar șase luni. Thomson era obeză și a ajuns să aibă o siluetă normală.
Aceasta a creat un program intitulat Bright Line Eating, prin care le spune celor care merg la aceste cursuri care este legătura dintre mâncare și creier. Așadar, Thompson a pus bazele unui regulament: Fără zahăr, fără gluten, mâncare gătită, cântărirea cantității de mâncare.
Este important, susține Thompson, să înțelegem motivele pentru care toate aceste reguli trebuie respectate, aducând ca prim argument îmbunătățirea stării de sănătate, dar și fenomenele care se petrec în organism în momentul îmbrățișării acestui regim alimentar.
Foto: 123rf.com