Vitaminele și mineralele nu au efecte benefice asupra sănătății noastre, arată un nou studiu. Uite despre ce suplimente alimentare este vorba.
Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la spitalul St. Michael din Toronto, cele mai comune suplimentele de vitamine și minerale, folosite în mod normal pentru a suplimenta cantitatea de nutrienți care se găsesc în alimente, nu au de fapt niciun impact semnificativ asupra organismului uman. Aceștia au evaluat 179 de studii clinice, publicate între 2012 şi 2017, informează Digi24.
Multivitaminele, vitamina D, vitamina C, calciul nu influențează afecțiunile cardiace, nu previn accidentele vasculare cerebrale și nici nu prelungesc viața, așa cum se credea.
„Am fost surprinși să găsim atât de puține efecte pozitive ale celor mai comune suplimente pe care oamenii le consumă” a spus Dr. David Jenkins, conducătorul echipei de cercetare. Acesta a mai precizat că vitaminele și mineralele respective nu reprezintă vreun risc pentru sănătate, dar nici nu au vreun efect benefic.
Singurele care poate avea efecte pozitive în prevenirea atacului cerebral sunt acidul folic simplu sau vitaminele B care conțin acid folic.
Sfatul specialiștilor este de a lua aceste suplimente doar atunci când se stabilește, în urma unor examene medicale amănunțite, că există într-adevăr un deficit de vitamine și minerale în organism.
Cel mai eficient mod de a ne ține la distanță de probleme este să avem un stil de viață cât mai sănătos.
Citește și:
Dieta Rina: Păreri pro și contra
Care sunt simptomele cancerului de piele
Sursă foto: shutterstock.com
Ultima modificare februarie 7, 2020 7:12 pm