Când vorbim despre obezitate, nu putem să nu vorbim despre dezbaterea "gene versus stil de viață". Așadar, către cine trebuie să îndreptăm degetul?
Un studiu nou arată că genele nu sunt neapărat o sentință la obezitate. Mulți americani sunt convinși că este inevitabil să aibă o greutate peste limitele sănătoase din prisma ADN-ului lor, după cum arată WebMD. Studiul nou arată însă că stilul de viață s-ar putea să aibă un rol mult mai important în apariția obezității decât genele.
Cercetătorii au analizat datele de la mai mult de 2.500 de americani, pe parcursul vieții lor, din copilărie până la vârsta adultă, între anii 1985 și 2010. Doctorul Venkatesch Murthy, liderul echipei de cercetare, a spus că un indicator chiar mai bun decât genele când vine vorba de obezitate îl reprezintă stilul de viață. „Genetica are în mod clar o oarecare influență, dar alți factori sunt mai puternici”, a spus Murthy.
Doctorul Mitchell Roslin a subliniat, la rândul lui, că ceea ce moștenim nu este obezitatea, ci o susceptibilitate către aceasta care depinde de stilul de viață ales. Mai mult, a zis că noul studiu arată că indiferent de codul genetic, cea mai bună metodă de a ne optimiza sănătatea o reprezintă alimentația sănătoasă și exercițiile fizice.