Vindecă-te cu orz și ovăz verde!

.

Când auzi de orz și ovăz, te-ai putea gândi la cai, dar, dacă ești un pic la curent cu leacurile naturiste, știi că sunt un remediu pentru nenumărate afecțiuni, ele furnizând energia necesară în perioadele stresante.
Poți scăpa de astenia de primăvară sau de oboseala cronică printr-o simplă cură cu aceste plante pline de vitamine care îți lipsesc. Totodată, vei avea o digestie bună.

Nenumărate întrebuințări

Orzul verde este indicat în ulcer și gastrită, în boli de ficat și bilă, afecțiuni ale rinichiului și vezicii urinare, bronșite, tuberculoză, impotență, infertilitate, reumatism, hemoroizi și chiar boli canceroase. Cura cu orz verde e bună și pentru a fortifia organismul slăbit după o boală sau în lupta împotriva asteniei de primăvară. Se poate aplica extern în lumbago, tromboflebite, hemoroizi, ulcere varicoase, eczeme, acnee.

Tratament cu boabe încolțite

Boabele de orz pot fi lăsate la încolțit și amestecate în salate. Pot fi cultivate şi acasă. Ghiveciul sau tava se lasă într-un loc luminos și planta se udă o dată la două zile. Se taie tulpinile când ajunge la o înălțime de 15-20 de centimetri. Se mai lasă doi-trei centimetri de la rădăcină, pentru că va mai crește. Din tulpini se face suc, care se bea proaspăt. Extern, se aplică terciul de orz verde, obținut din stoarcerea mlădițelor direct pe zona afectată. Dacă nu ai timp să îl cultivi în casă, găsești la magazinele cu produse naturiste pulbere de orz verde, obținută prin evaporarea sucului proaspăt. Se folosește conform informațiilor de pe ambalaj.

Detoxifiere eficientă

Ovăzul are și el multiple calități. Este recunoscut că dă rezultate bune în caz de depresie, oboseală extremă, convalescență, surmenaj, insomnie, meteosensibilitate, afecțiuni renale, hipotiroidie, impotență, sterilitate, osteoporoză, spondiloză anchilozantă, artroză, obezitate, ateroscleroză, astm bronșic etc. Consumul regulat de ovăz previne creșterea colesterolului. Poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire și s-au văzut rezultate bune la bolnavii de cancer. Se consumă la fel ca orzul verde.

Pentru o dieta sanatoasa, incearca si un terci de ovaz!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton