Video: Adevărul despre produsele de slăbit

.

Piața este plină de produse pentru slăbit. Dar unele prafuri și pastile de slăbit nu numai că nu îți sunt de ajutor în a scăpa de kilogramele în plus, ci îți și pun în pericol sănătatea. Află adevărul despre pastilele de slăbit, de la Șerban Damian, medic nutriționist sportiv (Centrul de nutriție Superfit).
Unele pastile și prafuri de slăbit (precum celebrele pastile chinezești) pot avea efecte secundare serioase. Riscurile sunt încă și mai mari în cazul unui organism slăbit sau în cazul adolescentelor, avertizează medicul nutriționist Șerban Damian. Vezi aici ce riști dacă iei pastile de slăbit după ureche sau nu respecți dozele recomandate.

Ce produse de slăbit funcționează cu adevărat

Produse care înlocuiesc o masă, deși promovate ca produse pentru slăbit, sunt, de fapt, niște alimente. Nu pun probleme pentru sănătate prin ele însele, deși sunt destul de procesate și aditivate. Fiind însă promovate ca înlocuitor de masă, nu rezolvă problema ta cu greutatea decât pe termen scurt. Ba mai mult, poți câștiga în greutate, pentru că ele sunt foarte bogate caloric, iar dacă nu înlocuiești o masă, ci adaugi produsul în meniul tău, dublezi sau triplezi numărul de calorii.
Păstrează, deci soluția batoanelor și shake-urilor care înlocuiesc o masă doar pentru situațiile de urgență.

L-carnitina nu te slăbește!

Pastile de slăbit sunt de fapt, suplimente alimentare. În ciuda promovării lor agresieve, ele pot conține substanțe despre care s-a demonstrat, de fapt, că nu au efecte semnificative.
Celebra L-carnitină nu topește grăsimile și kilogramele, în ciuda părerii generale, arată studiile. Chiar și acele produse care conțin substanțe active precum Guarana, Garcinia Cambogdia, Hoodia gordonii, care te ajută cu adevărat să scazi în greutate, trebuie folosite doar în cadrul unui program riguros, în care regimul alimentar și sportul au o mare importanță – insistă medicul nutriționist Șerban Damian.

Cine nu are voie să ia pastile de slăbit

Produsele de slăbit pot fi folosite doar de adulții sănătoși și sunt recomandate de fapt, ca adjuvant, în faza în care procesul de slăbire stagnează. Ele sunt interzise copiilor și sunt contraindicate și la adolescenți. Dacă ai probleme cu inima sau suferi de diferite afecțiuni neurologice nu ai voie să iei pastile de slbit. Chiar și în cazul în care ești săntoasă este contraindicat să iei produse de slăbit mai mult de 2-3 luni.  Respectă întotdeauna indicațiile producătorului și  nu lua mai multe pastile în dorința de a scăpa mai repede de kilograme, căci excesul de substanțe excitante poate genera tulburări serioase de ritm cardiac!

Video Robert Hanciarec. Filmare realizată la centrul de nutriție Superfit. Mulțumim pentru sprijin!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton