Vezi care sunt cele mai bune uleiuri pentru gătit

.
Orice gospodină folosește ulei în bucătărie, indiferent de stilul de viață, orice gospodină folosește uleiul în bucătărie, însă cele mai multe nu aleg varianta tocmai sănătoasă.

Iată care sunt cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi la gătit!

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este onctuos și chiar delicios, ca să nu mai spunem că este și foarte sănătos. Și asta deoarece conține grăsimi mononesaturate, care aduc beneficii inimii și poate auta la scădeerea colesteroului din sânge. Uleiul de avocado conține și luteină, un antioxidant care ajută la îmbunătățirea vederii.  Dacă este folosit la salate ajută la absorbția antioxidanților ce au ca misiune topirea grăsimilor, deci, ne ajută să și slăbim, susține un studiu al Universității de Stat din Ohio. Poate fi folosit nu doar în salate, ci și la gătit, deoarece are un punct de fum foarte ridicat, ceea ce înseamnă că nu-și pierde proprietățile și nu are efecte nocive asupra organismului dacă este folosit la temperaturi foarte mari.

Uleiul de semințe de cânepă

Conține numeroși acizi grași, cum ar fi acidul alfalinoleic omega 3, care reduce riscul îmbolnăvirii cu diabet de tip II, dar și cu Alzheimer și alte boli degenerative ale creierului. Uleiul de semințe de cânepă mai este bogat în acizi linoleici gamma, un acid de tip omega 6 care aduce beneficii asupra pielii, hidratând-o și catifelând-o.

Uleiul de alune

Uleiul de alune are o aromă foarte intensă, deci este foarte gustos. În afară de gust, uleiul de alune conține vitamina E, un antioxidant puternic care ajută funcțiile cognitive, dar și auzul. Este o sursă importantă de vitamina B, folați și arginine. Imediat cum ați desfăcut sticla de ulei de alune, aceasta trebuie păstrată în frigider. Cea mai bună combinație a uleiului de alune este cu paste.

Citește și: Când este bine și când nu să consumăm oleaginoase

Ulei de migdale

Ese o sursă importantă de grăsimi monosaturate, vitamina E și fitosteroli. . Este excelent și pentru îngrijirea pielii, nu numai în bucătărie.

Ulei de seimnțe de ceai verde

Uleiul de ceai verde este obținut prin presarea semințelor plantei Camellia sinensis, aceeași în urma căreia se obțin ceaiul verde și Earl Grey. Deși aroma acestor ceaiuri este mai aspră, uleiul de semințe de ceai verde are o aromă subtilă, cu ușor gust de lămâie. Este foarte sănătos pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, deoarece are în compoziția sa steroli, care reduc nibelul colesterolului și grăsimi nesaturate. Se comportă bine la temperaturi înalte și este ideal pentru preparatele care necesită sotare.

Uleiul de cocos

Este o sursă excelentă de nutrienți și poate îmbunătăți nivelul colesterolului din organism, scăzând astfel riscul afecțiunilor cardiace.

Citește și: Efectele adverse ale uleiului de cocos

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton